Το Μάτι επισκέφθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε σε δίωρη σύσκεψη με εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών των κατοίκων, με τους οποίους συζήτησε προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της δέσμης μέτρων που είχαν εξαγγελθεί από το καλοκαίρι για τους πληγέντες, η πορεία αποκατάστασης των ζημιών στον οικιστικό ιστό, καθώς και λύσεις σε όποια νέα προβλήματα ανακύπτουν.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την Τρίτη τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να καθοριστούν οι περιορισμοί δόμησης και αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων, που θα επιτρέψουν να επισκευάζονται ή να ανεγείρονται νέα κτήρια, χωρίς να εμποδίζεται η διαδικασία σχεδιασμού και κατάρτισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της περιοχής στο Μάτι.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «με τη θεσμοθέτηση των σχετικών διατάξεων της τροπολογίας ξεκινά και η διαδικασία αποκατάστασης των κτηρίων όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, αφού υπάρχει ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για τον τρόπο αποκατάστασής τους, σε περιοχές που συντρέχουν χρόνιες παθογένειες».