Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα άναψε στη Χαλκιδική

Συνολικά πάνω από 85.000 λαμπιόνια κοσμούν από χθες βράδυ το 16 μέτρων ύψους έλατο στην κεντρική πλατεία του Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες, φορώντας τα καλά τους, παραμονή της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που είναι και ο προστάτης του χωριού, συγκεντρώθηκαν παραμονή των Αρχαγγέλων στον κατάμεστο Ιερό Ναό του χωριού, και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία όπου πανηγυρικά φωταγωγήθηκε το 16 μέτρων χριστουγεννιάτικο έλατο.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος ευχήθηκε τα χρόνια πολλά στους κατοίκους του χωριού και έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία του δήμου που δείχνει την εξωστρέφειά του, και την προσπάθεια να γίνουν γνωστές όλες οι ομορφιές του τόπου.

Ο αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος έκανε λόγο για την πρωτιά του Ταξιάρχη να ανάβει το πρώτο δέντρο στη χώρα και ευχήθηκε ο τόπος να έχει τη θέση που του αξίζει.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πάνας, δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν οι ελαιοπαραγωγοί του χωριού με κάθε τρόπο.

Ένα θερμό ευχαριστώ για τη στήριξη της εκδήλωσης απηύθυναν προς τον δήμαρχο Αστ. Ζωγράφο ο αντιδήμαρχος Νίκος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ταξιάρχη Ιωάννης Ξάκης, ο οποίος ταυτόχρονα ευχαρίστησε το δασαρχείο και το Πανεπιστημιακό δάσος Ταξιάρχη που προσέφεραν το πανύψηλο δέντρο για τη γιορτή.

www.xalkidikipolitiki.com