Το Θωρηκτό Αβέρωφ “Πλοίο της Χρονιάς” για το 2017

Στο θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» απονεμήθηκε το βραβείο «Πλοίο του έτους 2017» (“Ship of the Year Award 2017”) στην ετήσια τελετή απονομής των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων 2017 της Lloyd’s List (14th Annual Lloyd’s List Greek Shipping Awards Ceremony and Gala Dinner), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Το θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το «Θωρηκτό της νίκης», το μοναδικό «εν ζωή» πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, χωρίς να γνωρίσει την ήττα, και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεότερη ελληνική ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο διπλασιασμό της ελληνικής επικράτειας, επιλέχθηκε από τη Lloyd’s List να βραβευθεί με το βραβείο «Πλοίο του έτους 2017», για τα επιτεύγματά του και την προσφορά του στο Έθνος.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται ετησίως από την Lloyd’s List, από το 2004, αποτελώντας το μεγαλύτερο γεγονός της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Η απονομή των βραβείων αποσκοπεί στην αναγνώριση και ανάδειξη υψηλών επιτευγμάτων και αξιέπαινων δραστηριοτήτων στο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς επίσης και στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως ναυτιλιακό κέντρο.

error: Content is protected !!