Το xωριό των Hobbit καταλήφθηκε από πρόβατα;

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι μια από τις δημοφιλέστερες ταινίες παγκοσμίως, και μέσω της ταινίας και το χωριό Hobbiton όπου κατά την τριλογία κατοικούσαν τα Hobbits. Τα όμορφα μικρά σπιτάκια που περιβάλλονται από καταπληκτική φύση βρίσκονται στην περιοχή Matamata στη Νέα Ζηλανδία. Οι παραγωγοί της τριλογίας αντί να αναπαραστήσουν ψηφιακά το χωριό, επάλεξαν να κατασκευάσουν μια ολόκληρη πόλη από σπίτια hobbit, μύλους και γέφυρες σε μία εκταση 12 στρεμμάτων ενός αγροκτήματος της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση των ταινιών η ιδιοκτησία του χώρου περιήλθε και πάλι στον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος που το προόριζε για τουριστική εκμετάλλευση. Προς έκπληξη πολλών όμως το Hobbiton δεν μετατράπηκε σε Disneyland αλλά αντίθετα σιγά σιγά εγκαταλήφθηκε και έγινε τόπος “αναψυχής” για τα πρόβατα του αγροκτήματος που φαίνεται να απολαμβάνουν τα σπίτιa των Hobbits τους καταπράσινους λόφους. (Perierga.gr)

HobbitonImage Credit Flickr User Miss Rogue

Perierga.gr   Το xωριό των Hobbit καταλήφθηκε από πρόβατα;Image Credit Flickr User lalaldyia

Perierga.gr   Το xωριό των Hobbit καταλήφθηκε από πρόβατα;Image Credit Flickr User Miss Rogue

Perierga.gr   Το xωριό των Hobbit καταλήφθηκε από πρόβατα;Image Credit Flickr User Miss Rogue

Perierga.gr   Το xωριό των Hobbit καταλήφθηκε από πρόβατα;Image Credit Flickr User Rob & Jules

Πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Hobbiton επισκευάζεται. Αν είναι αρκετά μακρινό για να το επισκευθούμε, όσοι αγαπήσαμε την ταινία ελπίζουμε για το καλύτερο.

perierga.gr