Το ΥΠΠΟΑ πάει Κάννες

Στη Διεθνή Μουσική Έκθεση MIDEM 2017 συμμετέχει με δικό του περίπτερο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας προβολής της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Palais des Festivals των Καννών της Γαλλίας, από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2017.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μουσική έκθεση του κόσμου με 5.500 συμμετέχοντες από 75 διαφορετικές χώρες. Κατά τη διάρκεια της μουσικής αυτής έκθεσης, δισκογραφικές εταιρίες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ανεξάρτητα μουσικά συγκροτήματα, ακόμη και σπουδαστές, προβάλλουν και μοιράζονται τις ιδέες τους, κάνουν ενδιαφέρουσες επαγγελματικές γνωριμίες, υπογράφουν συμβάσεις συνεργασίας, ανακαλύπτουν τις σύγχρονες τάσεις και την τελευταία τεχνολογία στο χώρο της μουσικής, καθώς επίσης προωθούν μουσικές παραγωγές και εμφανίσεις καλλιτεχνών στις αγορές του εξωτερικού, με έμφαση κυρίως στην κλασική και τζαζ μουσική.

Η ελληνική συμμετοχή οργανώνεται από το ΥΠΠΟΑ για να προσφέρει τη δυνατότητα σε Έλληνες δημιουργούς να διαδώσουν το έργο τους στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, το ελληνικό περίπτερο, (P4-B16) παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μουσικών φορέων, δισκογραφικών εταιριών καθώς και μεμονωμένων καλλιτεχνών, μουσικών ή σπουδαστών που θα επισκεφθούν την έκθεση.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση μπορούν να κάνουν εγγραφή μέσω του εθνικού περιπτέρου εξασφαλίζοντας μειωμένες τιμές εγγραφής, ενώ μπορούν να κάνουν ελεύθερη χρήση του περιπτέρου για προώθηση των προϊόντων τους ή για επαφές και συναντήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού

Δ/νση Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής

Τμήμα Μουσικής

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Πολυξένη Λιβά    τηλ.: 210 8201741,  Ευδοξία Σπυριδάκη τηλ: 210 8201740