Τουρκία: Εικόνες παράλυσης στην Τουρκία λόγω του κύματος κακοκαιρίας

Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν για πάνω από 20 ώρες

Το κύμα της κακοκαιρίας χτύπησε με απίστευτη σφοδρότητα και την Τουρκία, με εικόνες χάους σε αυτοκινητοδρόμους, καθώς χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν για πάνω από 20 ώρες, χωρίς βοήθεια από πουθενά. Ακόμα και το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έκλεισε, με τους επιβάτες να ξεσπούν, ζητώντας φαγητό και ένα μέρος να κοιμηθούν.

Εκατοντάδες επιβάτες φώναζαν, ζητώντας επίμονα δωμάτιο σε ξενοδοχείο ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις σχηματίζουν κλοιό γύρω τους για την αποτροπή επεισοδίων. 

Χιλιάδες εξουθενωμένοι οδηγοί, εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους χωρίς φαγητό και νερό σε πολικές θερμοκρασίες για πάνω από είκοσι ώρες σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους της Κωνσταντινούπολης. Με το πυκνό χιόνι να έχει καλύψει τα πάντα εκατοντάδες οδηγοί κι επιβάτες παράτησαν τα αυτοκίνητά τους και περπάτησαν μέσα στη χιονοθύελλα, αναζητώντας καταφύγιο.

Στην Κωνσταντινούπολη τα μικροατυχήματα είναι δεκάδες. Mια ισχυρή χιονοθύελλα που ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου έχει αφήσει πολλά υπερυψωμένα τμήματα της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας με 40 εκατοστά χιονιού. 

Το έμφραγμα που έφερε ο χιονιάς στις μετακινήσεις είναι τόσο μεγάλο που χρειάζεται στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να γίνει διακομιδή ασθενούς εντός πόλης. 

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17kioiigqy&playlistId=v-chfucoth2g0h-st

Πηγή: skai.gr