Τραμπ: Να πληρώσει η Ευρώπη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στην 70λεπτη συνέντευξή του στο CNN, ο Τραμπ  επέμεινε ότι του έκλεψαν τη νίκη στις εκλογές του 2020

Θα τελείωνε τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες και θα έβαζε την Ευρώπη να πληρώσει τα …πολεμικά έξοδα: Αυτή ήταν η απάντηση του τέως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σε ότι αφορά την Ευρώπη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. «Αν ήμουν πρόεδρος θα είχα τελειώσει σε 24 ώρες  τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο Τραμπ, ερωτηθείς αν θα συνέχιζε να δίνει χρήματα και όπλα στο Κίεβο, αν εκλεγεί και πάλι πρόεδρος το 2024.

Πώς θα το πετύχαινε; Φέρνοντας μαζί τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Πρέπει να νικήσει η Ουκρανία; Ο Τραμπ δεν ήθελε να δεσμευτεί γι αυτό. Δεν σκέφτεται με όρους νίκης ή ήττας. Σκέφτεται μόνο πώς θα το κανονίσει για να σταματήσουν να  σκοτώνονται οι άνθρωποι.

Ο Τραμπ εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση κατά της Ευρώπης, λέγοντας: «Οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι είμαστε ένα σωρό ηλίθιοι. Θέλω η Ευρώπη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία, γιατί μας κοροϊδεύουν»!

Από το 2016 είχε να εμφανιστεί στο CNN ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας το αμερικανικό δίκτυο ότι είναι μια «μηχανή παραγωγής ψεμάτων». Το περασμένο φθινόπωρο είχε υποβάλει μάλιστα  μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του CNN. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει χρησιμοποιήσει τον όρο «μεγάλο ψέμα» χιλιάδες φορές σε σχέση με τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες.

Τώρα όμως και ενόψει των εκλογών του 2024, ο Τραμπ έκανε την ανάγκη φιλοτιμία. Χρειάστηκαν όμως μόνο λίγα λεπτά για να γίνει σαφές ότι ο τέως πρόεδρος έχει παραμείνει πιστός στον εαυτό του.

Στην 70λεπτη συνέντευξή του, ο Τραμπ επέμεινε ότι του έκλεψαν τη νίκη στις εκλογές του 2020. «Νομίζω ότι αν κοιτάξετε το αποτέλεσμα και αν δείτε τι συνέβη σε αυτές τις εκλογές, εκτός αν είστε πολύ ηλίθιος, τότε μπορείτε να δείτε τι έγινε», είπε ο Τραμπ. «Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι επρόκειτο για νοθευμένες εκλογές», υποστήριξε. Η παρουσιάστρια του CNN, Κέιτλιν Κόλινς, διαφώνησε. «Δεν ήταν νοθευμένες εκλογές. Δεν ήταν κλεμμένες εκλογές. Δεν μπορείς να το λες συνέχεια όλο το βράδυ», είπε στον Τραμπ, για να κατηγορηθεί από τον πρώην πρόεδρο πως «επιδιώκει πολιτική ατζέντα».

Θα δώσει χάρη στους εισβολείς στο Καπιτώλιο

Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό αν θα αποδεχόταν το όποιο επίσημο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2024. «Αν πιστεύω ότι είναι έντιμες εκλογές, σίγουρα θα το έκανα», είπε όταν ρωτήθηκε αν δεσμεύεται ότι θα αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναφορικά με την επιδρομή των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 και αν αισθάνεται τύψεις, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα απονείμει χάρη σε  όσους καταδικάστηκαν.

Μια μέρα μετά την καταδίκη του για  σεξουαλική κακοποίηση της δημοσιογράφου Τζιν Κάρολ, ο Τραμπ απέρριψε και πάλι τους ισχυρισμούς. «Είναι μια ψεύτικη ιστορία, μια κατασκευασμένη ιστορία», είπε .«Δεν την ξέρω αυτή τη γυναίκα, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ, δεν έχω ιδέα ποια είναι»!

Σχετικά με τις αμβλώσεις, ένα θέμα για το οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται όλο και πιο άβολα, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε και πάλι να πει εάν θα επιβάλει  εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων.

naftemporiki.gr