«Τρελάθηκε» ο καιρός – Βροχές στη Β. Ελλάδα, πυκνό χαλάζι στη Χαλκιδική!

Χαλάζι έχει καλύψει το έδαφος στο Λυκαβηττό , Τέταρτη 9 Νοεμβρίου 2016. Έντονη βροχή και χαλάζι έπεσε για λίγο στο κέντρο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ανοιξιάτικες συννεφιές, μπόρες ακόμα και χαλάζι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις είχε νωρίτερα σε περιοχές της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση, χαλάζι έπεσε στον Πολύγυρο αλλά και την Χανιώτη, το Πολύχρονο και την Άφυτο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο το σύστημα που επηρεάζει από το πρωί τη Βόρεια Ελλάδα έχει τη δυναμική να δώσει τέτοια φαινόμενα.

«Το σύστημα έχει αυτή τη δυναμική» ανέφερε μιλώντας στο www.praktoreio-macedonia.gr, η τμηματάρχης προγνώσεων του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Αγγελική Μαρινάκη. «Ωστόσο επειδή το δίκτυο σταθμών που έχουμε δεν είναι πυκνό και αυτά τα φαινόμενα έχουν τοπικό χαρακτήρα, δεν έχουμε καταγράψει κάτι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Μαρινάκη «το σύστημα επηρέασε, το πρωί, την Κεντρική Μακεδονία όπως την Πιερία, το νομό Θεσσαλονίκης, τα νότια και ανατολικά του νομού Χαλκιδικής και αυτή την ώρα κινείται Βόρεια, Βορειοανατολικά και θα επηρεάσει την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο».