Τριήμερη γιορτή μελιού στα Ν. Μουδανιά

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Ν. Προποντίδας, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας και οι Μελισσοκόμοι Ν. Προποντίδας συνεργάζονται και διοργανώνουν τη «Γιορτή Μελιού 2019», που θα πραγματοποιηθεί στην προβλήτα των Ν. Μουδανιών στις 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδειχθεί το ποιοτικό τοπικό προϊόν, το μέλι, που παράγεται από τους ντόπιους παραγωγούς του Δήμου Ν. Προποντίδας αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης, μέσα από παρουσιάσεις και διάφορες δράσεις, για θέματα που αφορούν τη ζωή της μέλισσας, για όλα τα προϊόντα της κυψέλης, τα οφέλη τους στην υγεία και την ομορφιά καθώς και σε άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος που έχουν σχέση με την προσφορά της μέλισσας στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία:

•Να γνωρίσουν από κοντά τους ντόπιους παραγωγούς μελιού, να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν το μέλι τους αλλά και άλλα αγνά και ποιοτικά προϊόντα κυψέλης που οι ίδιοι παράγουν.

•Να ενημερωθούν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα BeePathNet που υλοποιεί ο Δήμος Νέας Προποντίδας με άλλες πέντε χώρες και να μάθουν ποια είναι η σημασία των μελισσών στο περιβάλλον, για τα οφέλη των προϊόντων κυψέλης στην υγεία και την ομορφιά αλλά και να λάβουν συμβουλές για τη χρήση τους.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία:

• Να απασχοληθούν δημιουργικά καθ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στον ειδικό χώρο που θα υπάρχει με κεντρικό θέμα «Μελισσοδιαδρομές»

• Να παρακολουθήσουν από κοντά μια κυψέλη.

Τη γιορτή θα πλαισιώσει μουσική βραδιά με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου: Δρώμενα για τα παιδιά. Ώρα έναρξης: 19:00

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου: Δρώμενα για τα παιδιά.      Ώρα έναρξης: 19:00

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου: Μουσική Συναυλία.             Ώρα έναρξης: 21:00

Ώρες λειτουργίας της Γιορτής Μελιού 2019:

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 19:00 έως 24:00.