Τσίπρας: Μεγάλη νίκη ο προσδιορισμός μπροστά από το «Μακεδονία»

«Επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι και όχι να παραδώσουμε κάτι το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τονίζοντας πως ένας προσδιορισμός μπροστά από τον όρο Μακεδονία θα είναι «μεγάλη νίκη».

Μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ευαίσθητη και κρίσιμη διαπραγμάτευση», διαβεβαιώνοντας πως «η κυβέρνηση προχωρά υπερασπιζόμενη τις εθνικές θέσεις.

«Εμείς επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι και όχι να παραδώσουμε κάτι το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους» υπογράμμισε, απαντώντας στις αιτιάσεις περί παραχώρησης του ονόματος «Μακεδονία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη» τον προσδιορισμό μπροστά από τον όρο «Μακεδονία». «Το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία για την ονομασία της γειτονικής χώρας θα είναι μεγάλη νίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι καιρός να μάθουμε να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε και να ζούμε ειρηνικά» πρόσθεσε.

«Θα ήμουν ανόητος αν πήγαινα σε πρόωρες εκλογές»

Ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη θέλησε να βάλει «φρένο» στα περί πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας πως η θητεία της κυβέρνησης ολοκληρώνεται το 2019.

«Τρία χρόνια τώρα παλεύουμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Με το που θα βγει η χώρα από τα μνημόνια η κυβέρνηση θα έχει άλλον έναν χρόνο μπροστά της για να υλοποιήσει ένα έργο που δεν θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά θα είναι δικό της. Θα ήμουν ανόητος να μην επιθυμώ να το ζήσω αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε αυτό» είπε ο Αλ. Τσίπρας.