Τυροκομική μονάδα Ιωάννη Σταθώρη στην Ιερισσό Χαλκιδικής είναι το πρώτο επισκέψιμο τυροκομείο

Μετά την καινοτομία-πρωτοτυπία του 2010, του μεγαλύτερου κατσικίσιου τυριού στον κόσμο και την καταγραφή στο Guinness Word Records, η τυροκομική μονάδα του Ιωάννη Σταθώρη στην Ιερισσό Χαλκιδικής τα τελευταία δύο χρόνια στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων και του αγροτουρισμού, είναι στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει την λειτουργία της νέας έκθεσης τυροκομικών προϊόντων, η οποία εντάσσεται στις δράσεις του επισκέψιμου τυροκομείου.

Στόχος μας είναι αφενός να αναδείξουμε τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων μας, αφετέρου, όσο μπορούμε να συμβάλλουμε με αυτό το εγχείρημα στην εξέλιξή του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, που σημειώνει μεγάλη πτώση.

Οι επισκέπτες πλέον μπορούν να ξεναγηθούν στο χώρο του τυροκομείου, παρακολουθώντας την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων ζωντανά μέσα σε ειδικό χώρο που έχει σχεδιαστεί χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει από την παραλαβή του φρέσκου γάλακτος, την πήξη του τυροπήγματος, την δημιουργία του τυριού. Ακολουθεί μία παρουσίαση της ιστορίας του τυροκομείου και αφού ενημερωθούν για όλη την γκάμα των προϊόντων, έχουν την ευκαιρία στην νέα έκθεση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, να γευτούν τα προϊόντα του τυροκομείου όπως το κατσικίσιο τυρί ΠΕΤΡΩΤΟ, το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ από αιγοπρόβειο γάλα αλλά και τα κίτρινα αιγοπρόβεια τυριά όπως η ΡΙΓΑΝΑΤΗ γραβιέρα, το ΑΓΙΟΤΥΡΙ κ.α.

Η γευσιγνωσία των προϊόντων συνδυάζεται με την ενημέρωση των επισκεπτών για τα διάφορα τοπικά εδέσματα και φυσικά με συνοδεία φρέσκιας μπύρας από την ΠΡΩΤΗ μικροζυθοποιεία της Χαλκιδικής, SEVEN SEALS ή μοναστηριακά κρασιά από το Άγιον όρος.