Τζανάκης: Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις – Πρόωρη η συζήτηση για το πιστοποιητικό

Ελπίζω να μην πάρουμε μέτρα σκληρά όπως τον προηγούμενο καιρό, είπε ο καθηγητής

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια Ο κ. Τζανάκης μίλησε για την ανησυχία που έχει προκύψει από την ανακοίνωση του ΠΟΥ για την αύξηση των κρουσμάτων από την μετάλλαξη όμικρον.

«Η κάθε χώρα θα δει το επιδημιολογικό της περιβάλλον, την εμβολιαστική της κάλυψη,. τους σκληρούς δείκτες και θα πράξει αναλόγως. Ο ιός κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, και ελπίζω να μην πάρουμε μέτρα σκληρά όπως τον προηγούμενο καιρό. Εδώ στην Κρήτη έχουμε διπλάσιο επιδημιολογικό φορτίο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε κρούσματα και σε εμβολιασμένους ωστόσο το περνούν ήπια το σπίτι τους. Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι προβληματικός στα νούμερα ωστόσο στο ΕΣΥ δεν θεωρείται προβληματική εικόνα», δήλωσε αρχικά.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μία σύνθετη υγειονομική από φάση η οποία συμβάλει στα εξής: Ωθεί τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να αποκτήσουν αυτό το «προνόμιο ελευθερίας» και δεύτερον, ο εμβολιασμός έχει αποδειχθεί  ότι μπορεί να έχει πέσει η προστασία από τη μόλυνση ωστόσο βοηθάει ακόμα προκειμένου να μην νοσήσει κανείς βαριά. Είναι πρόωρο να συζητάμε για κατάργηση του πιστοποιητικού», πρόσθεσε.

Η 3η δόση κομβική για την ανοσοπροστασία

Για την 3η δόση, ο κ Τζανάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως, «η 3η δόση είναι πάρα πολύ σημαντική και θα πρέπει να την κάνουμε. Το 80% του πληθυσμού είναι ανοσοπροστατευμένο είτε από φυσική νόσηση είτε από εμβολιασμό. Είναι ένα περίπλοκο θέμα το ζήτημα του εμβολιασμού. Για διάφορους λόγους, το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και η επιτροπή εμβολιασμού να το εξετάσει», δήλωσε.

Πηγή: megatv.com