Τζιτζικώστας: Αυτά τα ζητήματα θέσαμε στον πρωθυπουργό

Το αίτημά του να είναι ο Πρωθυπουργός αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια για την ουσιαστική μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, μετέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες της χώρας. “Είναι ένα μεγάλο βήμα που θα απελευθερώσει τις πραγματικές δυνατότητες και δυνάμεις που διαθέτουν οι Περιφέρειες” συμπλήρωσε, σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση “ιδιαίτερα εποικοδομητική” και υπογράμμισε ότι “πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εξαιρετικής συνεννόησης και συνεργασίας”.

“Θέσαμε στον Πρωθυπουργό τα ζητήματα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και συζητήσαμε τις δυνατότητες στενότερης και καλύτερης συνεργασίας με την κεντρική διοίκηση, ώστε να λύσουμε σειρά προβλημάτων ανάπτυξης και λειτουργίας των Περιφερειών, σε όφελος των πολιτών. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση του ρόλου των Περιφερειών, με μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων, αναγνωρίζοντας ότι οι Περιφέρειες γνωρίζουν καλύτερα τα ζητήματα της περιοχής ευθύνης τους και μπορούν να δώσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα” ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σχολίασε, άλλωστε, ότι το ιδιαίτερα θερμό κλίμα της συνάντησης και το πνεύμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που επικράτησε επιβεβαιώθηκε και στην επικοινωνία των περιφερειαρχών με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Επικρατείας, που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη. “Στόχος όλων μας είναι να αθροίσουμε δυνάμεις και να επιτύχουμε σταθερή βιώσιμη ανάπτυξη, κάνοντας καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών” πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.