Β. Κικίλιας: Δόγμα της πολιτικής Μητσοτάκη η ανόρθωση της μεσαίας τάξης

«Το δόγμα της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ανόρθωση της μεσαίας τάξης, αυτής που ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος δεν ντράπηκε να πει ευθέως ότι ξεζουμίστηκε από την ταξική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο CNN.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. «παρουσίασε με σαφήνεια το όραμά του για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς». «Στη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών στην Ελλάδα που είναι μικρομεσαίοι, λέει κάτι πολύ έντιμο, προτείνει μια νέα κοινωνική συμφωνία. Τι τους λέει; “Θα βάλετε πλάτη για τους εργαζομένους σας, θα έχετε κοινωνικό πρόσωπο, θα ενισχύσετε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και εγώ θα μειώσω τους φόρους”» είπε.

Επανέλαβε παράλληλα τη δέσμευση της Ν.Δ. για «μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% τον πρώτο χρόνο και κατά 30% του ΕΝΦΙΑ τα πρώτα δύο χρόνια», τονίζοντας ότι αυτές οι δεσμεύσεις δεν έχουν να κάνουν με τους θεσμούς. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ξεκαθαρίσει σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις του. Η Νέα Δημοκρατία το έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Μειώσαμε το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική οικονομία κέρδισε και ενισχύθηκε» σημείωσε για να προσθέσει πως «όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, θα ακολουθήσουν και άλλοι φόροι που θα μειωθούν μετά από συζήτηση με τους θεσμούς».

Όπως υπογράμμισε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. «αναγκαία συνθήκη για να σταθεί η ελληνική οικονομία σε διάρκεια, είναι οι επενδύσεις, η πάση θυσία μείωση βασικών φορολογικών συντελεστών και η κοινωνική πολιτική με έμφαση στην τάξη και την ασφάλεια των πολιτών, έτσι ώστε με το πλέγμα των πολιτικών μας να νοικοκυρέψουμε τη χώρα, να επανέλθει η κανονικότητα».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου περί πρότασης από την υπουργό Πολιτισμού για τη μεταφορά του «Δρομέα» στα Σκόπια, ο βουλευτής της Ν.Δ. παρατήρησε πως «η υπόθεση με τον κ. Βαρώτσο είναι χαρακτηριστική της προπαγάνδας ΣΥΡΙΖΑ».

«Τον κάλεσαν στο υπουργείο Πολιτισμού. Στην αρχή διέψευδαν ότι συναντήθηκε με την υπουργό, μετά το μάζεψαν. Του είπαν να γίνει ανταλλαγή του γλυπτού του Δρομέα με άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου από τα Σκόπια. Το αρνούνται και αυτό, σε λίγο θα το αποδεχτούν. Αυτό δείχνει το μέγεθος του ψέματος και της απάτης στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» σχολίασε.

«Ο κ. Βαρώτσος είναι ένας καλλιτέχνης, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Και τώρα πάνε να τον βγάλουν τρελό. Ο Δρομέας είναι ένα καλαίσθητο γλυπτό που κοσμεί την πρωτεύουσα. Από πού κι ως πού η κ. Ζορμπά κάνει τέτοιες προτάσεις;» διερωτήθηκε.