Β. Κικίλιας: Η Ν.Δ. θα μειώσει πάση θυσία τη φορολογία

Η ιδεολογική διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η Ν.Δ. «λέει πάση θυσία μείωση της φορολογίας και ο ΣΥΡΙΖΑ διόγκωση του κράτους με ημετέρους» επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως ο κ. Τσακαλώτος έχει ομολογήσει δημοσίως ότι έχει αποφασίσει να υπερφορολογεί αγρίως τη μεσαία τάξη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. επανέλαβε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας, τονίζοντας ότι «εμείς θα μειώσουμε πάση θυσία τη φορολογία για τα χαμηλά εισοδήματα και τη μεσαία τάξη. Ο μοναδικός τρόπος να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας είναι να έρθουν επενδύσεις. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η χώρα είναι ώριμη να αφεθεί σε ένα κύμα μεταρρυθμιστικού ρεύματος, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

«Αυτό αντίκειται στην ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας. «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος έχουν υπογράψει νέα μείωση των συντάξεων – 350 ευρώ θα χάσει μεσοσταθμικά κάθε συνταξιούχος – και τη μείωση του αφορολόγητου. Έρχονται λοιπόν μειώσεις μισθών και περικοπές συντάξεων και αυτά θα γίνουν μετά τις 20 Αυγούστου που υποτίθεται τελειώνει το πρόγραμμα. Αρα δε μιλάμε για καμία καθαρή έξοδο. Μιλάμε για μια νέα επιτροπεία» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «η ΝΔ πέτυχε να μειώσει μονομερώς και πείθοντας τους εταίρους μας, το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, αλλά και τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τις ασφαλιστικές εισφορές. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει σήμερα ότι θα ενισχύσει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα αυξήσει τους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας και θα μειώσει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ, από το 20% στο 9%, είναι μεγάλη ανακούφιση για όσους έχουν ανάγκη και δυστυχούν και αυτό δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο της Ν.Δ» σημείωσε.