Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας θα διαφύγει με την πρώτη ευκαιρία

Για «ψέματα» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

«Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε το σκίσιμο των μνημονίων, το παράλληλο πρόγραμμα, τη διαγραφή του ΕΝΦΙΑ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας.

Καταλόγισε παράλληλα στον Πρωθυπουργό ότι «φέτος παρουσίασε αποσπασματικά και κατ’ αποκοπή κομμάτια του προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, για μείωση της φορολογίας και των εισφορών, μήπως και σώσει κάτι στη διακεκαυμένη ζώνη που έχει φτάσει».

«Δεν είναι αυτός σοβαρός τρόπος αντιμετώπισης των συμπατριωτών μας, όταν τους έχει υπερφορολογήσει αγρίως, έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη, έχει τους Έλληνες στο καναβάτσο, να έρχεται στο τέλος της τετραετίας και να υπόσχεται πράγματα που ξέρει ότι δεν θα υλοποιήσει ο ίδιος, δεσμεύοντας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τον επόμενο Πρωθυπουργό και την επόμενη κυβέρνηση» ανέφερε για να προσθέσει: «Δεν είναι το 2018 σαν το 2015, που μπορούσε ένας άνθρωπος που έφερνε μια προσδοκία να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και αυτοί να τον κοιτούν με ανοιχτό το στόμα. Οι Έλληνες τον κοιτούν πλέον με ανοιχτό το στόμα, γιατί δεν πιστεύουν τα ψέματα τα οποία ακούν».

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε παράλληλα ανειλικρινή όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Από τη στιγμή που εκκινεί μια συμφωνία με την υπογραφή δύο πρωθυπουργών, και αν υποθέσουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες αυτή κυρωθεί και μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αυτή η πορεία είναι μη αναστρέψιμη ό,τι κι αν θεωρεί η εκάστοτε επόμενη κυβέρνηση» τόνισε.

Άσκησε επίσης δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα για τα όσα είπε σχετικά με τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό. «Οι Έλληνες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο δεν είναι ακραίοι, όπως είπε πάλι χθες ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος ζημιώνει τη χώρα με τη “μακεδονική” εθνότητα που έχει δώσει, τη “μακεδονική” γλώσσα και ένα κράτος στα βόρεια σύνορά μας που ορίζει τη Μακεδονία μας ως περιοχή και επαρχία και τη δική τους ως χώρα» παρατήρησε.

Κατηγόρησε στη συνέχεια τον κ. Τσίπρα πως «είναι ο πρωθυπουργός που ζει περίκλειστος στο Μαξίμου». «Τόσες κλούβες δεν έχουμε ξαναδεί γύρω από το πρωθυπουργικό γραφείο, μετέφερε τη μισή αστυνομική δύναμη και τα μισά ΜΑΤ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσει να κάνει ΔΕΘ. Δε τον λες και λαοπρόβλητο, δεν τον λες και αγκαλιά με την κοινωνία» σχολίασε.

Ερωτηθείς για την απάντηση του Πρωθυπουργού για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «αποτελεί πολύ μεγάλη προσβολή για τον ελληνικό λαό, όταν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του γνώριζαν ότι υπάρχουν νεκροί στο Μάτι στις 9 το βράδυ». «Χθες συνέχισε την παρωδία της ανειλικρίνειας και του ψέματος και δε βρήκε μια συγγνώμη να πει» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών σημείωσε πως «ο Πρωθυπουργός είπε τυπικά ότι θα πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά σε πρώτη ευκαιρία θα διαφύγει για να σώσει ό,τι μπορεί».