Β. Κικίλιας: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάτι πρωτοποριακό για το τραπεζικό σύστημα, το έκλεισε”

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή το θέμα των τραπεζών και την προστασία της α΄ κατοικίας άσκησε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή το θέμα των τραπεζών και την προστασία της α΄ κατοικίας άσκησε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είχε τέσσερα χρόνια την ευθύνη των τραπεζών, βγήκε δημοσίως και είπε ότι οι τράπεζες έχουν πρόβλημα και αν δεν δοθεί λύση στα “κόκκινα” δάνεια θα χρειαστεί να γίνει ανακεφαλαιοποίηση και να πληρώσει ο κόσμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι διέλυσε τις τράπεζες. Είπε ο κ. Δραγασάκης ότι θα πληρώσει ο κόσμος τα “σπασμένα” των τραπεζών ή όχι; Η Νέα Δημοκρατία έδωσε δάνεια στον κ. Καλογρίτσα;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο, δεν θέλει να πει την αλήθεια για το πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχουν οι τράπεζες με δική τους υπαιτιότητα, γιατί τέσσερα χρόνια δεν έκαναν το παραμικρό».

Όπως υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, «η τράπεζα αδυνατεί να παίξει το ρόλο που έχει σε μια σύγχρονη δυτική οικονομία και τα “κόκκινα” δάνεια έχουν σκαρφαλώσει σε ιλιγγιώδη ποσά. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε ήδη, από το όριο των 250 χιλ. ευρώ θα πέσει στις 120-140 χιλ. ευρώ η προστασία της πρώτης κατοικίας. Όχι μόνο δεν μπήκε στη διαδικασία να ξεσκαρτάρει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να προστατευτεί η κατοικία τους, αλλά η ανικανότητα του κ. Δραγασάκη, του κ. Φλαμπουράρη και των υπολοίπων που τέσσερα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για το τραπεζικό σύστημα, οδήγησε κάποιους μεγαλοοφειλέτες απατεώνες να “κρύβονται” πίσω από το νόμο Κατσέλη και τώρα θα την πληρώσει ο κόσμος που δεν φταίει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράγματι κάτι πρωτοποριακό για το τραπεζικό σύστημα της χώρας ο έκλεισε» συνέχισε για να προσθέσει ότι «με capital controls χρέωσαν 200 δισ. τη χώρα».

Αναφερόμενος στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. σχολίασε ότι η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο προοδευτική δεν είναι. «Προοδευτικό είναι να ενισχύσεις τα πρότυπα σχολεία ή να επιτρέψεις τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ώστε να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου. Προοδευτικό είναι να αποδεχτούμε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να βάλουμε υπό αναθεώρηση όλες τις μεταρρυθμίσεις που θέλει ο κ. Τσίπρας, η κ. Γεννηματά και η Νέα Δημοκρατία και να αποφασίσει η επόμενη Αναθεωρητική Βουλή, αφού πρώτα ο λαός δια των εκλογών θα μας πει ποιος θέλει να κάνει την αναθεώρηση. Να είναι στη διακριτική ευχέρεια του επόμενου πρωθυπουργού, που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή, να προχωρήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν το τολμά, δεν είναι ούτε προοδευτικός, ούτε μεταρρυθμιστής. Αντίθετα είναι βαθιά φοβικός και βαθιά διχαστικός» παρατήρησε.

error: Content is protected !!