Β. Κικίλιας: Τοξική η κυβέρνηση για την ελληνική κοινωνία

Η κυβέρνηση πλέον είναι τοξική για την ελληνική κοινωνία και το ηθικό πλεονέκτημα για το οποίο μιλούσε ο κ. Τσίπρας έγινε ένοχη σιωπή και ψεύτικες δικαιολογίες τόνισε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για την υπόθεση Πετσίτη, την οποία χαρακτήρισε πολύ σοβαρή.

«Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού καταλαβαίνει ότι υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα. Φαίνεται ότι ο κ. Πετσίτης ήταν ο μεσάζοντας μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του οποιουδήποτε επιχειρηματία ήθελε να κάνει “δουλειές” με την κυβέρνηση. Αυτό θα εξετάσει η κυπριακή και η ελληνική Δικαιοσύνη» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κικίλιας, διερωτώμενος:

Όταν τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι υπάρχουν στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται, δεν πρέπει να το ψάξει η Δικαιοσύνη; Ο κόσμος σκέφτεται ότι τον είχαν στην «αυλή» τους για να κάνει δουλειές, υποστήριξε.

«Τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό στη διάρκεια του χρόνου. Οι ένοχες σχέσεις έρχονται στο φως. Ο χρόνος της διακυβέρνησης Τσίπρα τελειώνει και ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του και ανοίγουν στόματα. Ο κ. Πετσίτης κατέληξε να είναι τοξικός για τον κ. Παππά. Ο κ. Παππάς απομακρύνθηκε από το Μαξίμου γιατί είναι τοξικός για τον κ. Τσίπρα. Και όλοι αυτοί είναι πλέον τοξικοί για την ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Σκόπια, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ως «τη μεγαλύτερη ήττα της εξωτερικής μας πολιτικής από το 1974», συμπληρώνοντας ότι «η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη όσο περνάει ο χρόνος. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι δεν τόλμησε ο πρωθυπουργός να αναφέρει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ως αεροδρόμιο ”Μακεδονία”. Ο κ. Τσίπρας αισθάνεται μάλλον πολύ άνετα να ταξιδεύει στα Σκόπια, αλλά αυτός και οι σύντροφοί του δυσκολεύονται να ταξιδέψουν στη Μακεδονία».

Όσον αφορά τα μακεδονικά προϊόντα, υπογράμμισε ότι γίνεται μεγάλη ζημιά στην οικονομία της Βορείου Ελλάδας, διευκρινίζοντας: «Υπάρχουν 10.000 άνθρωποι που έχουν εργαζομένους και μια ολόκληρη οικονομία που κινείται πίσω από 10.000 μακεδονικά προϊόντα. Πρέπει να περιμένουν για τρία χρόνια μια επιτροπή τεχνοκρατών από την ΕΕ να αποφασίσει αν μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο “μακεδονικό” στα δικά μας προϊόντα».

Και πρόσθεσε: Αν υπήρχε η αμφισβήτηση για κάποια από αυτά, τώρα ήρθε ο κ. Τσίπρας και βάζοντας την υπογραφή του, νομιμοποίησε τις αμφισβητήσεις. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά! Προσχώρησε στην επιχειρηματολογία των γειτόνων μας. Είπε ότι αν αυτά τα προϊόντα είναι μακεδονικά, θα το αποφασίσει μια επιτροπή. Καταλαβαίνετε τη ζημιά που γίνεται;.

Για το τι μπορεί να κάνει για τη βελτίωση της συμφωνίας μια κυβέρνηση Ν.Δ., ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι θα προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να βελτιώσει τη Συμφωνία μέσα από τα 24 ενταξιακά κεφάλαια της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε., ενώ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είπε ότι τα Σκόπια είναι ήδη μέλος και αυτό δεν αναστρέφεται.

Σχολιάζοντας επίσης τα επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δήλωσε ότι «δεν είναι τυχαίο το ότι οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τα συνδικαλιστικά κινήματα και αυτούς οι οποίοι θα έπρεπε να ηγούνται μιας προσπάθειας βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων. Οι εικόνες από τη Ρόδο δείχνουν μια παρακμή τριτοκοσμικής χώρας και τις συμπεριφορές αυτές δεν αποδέχεται η ελληνική κοινωνία».