Βαλιάνος και Χαλκιά συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων

Η 17η έκδοση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες στις 7-10 Οκτωβρίου 2019 και από τη Χαλκιδική συμμετέχουν ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος και η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Η φετινή διοργάνωση έχει θέμα: «Περιφέρειες και Πόλεις: Πυλώνες του μέλλοντος της ΕΕ ». Οι δύο δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συζητήσουν με άλλους τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς Ευρωπαίους υπεύθυνους και εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων, ενώ συμμετείχαν σε διάφορα εργαστήρια και συνεδρίες.

“Συζητήσαμε με συναδέλφους μας από την Ευρώπη για την κυκλική οικονομία και για τις έξυπνες πόλεις. Παράλληλα παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θεματικές για το ρόλο του εσωτερικού ελέγχου για τη βελτίωση των δημοτικών δομών και συζητήσαμε για την διασύνδεση γαστρονομίας και παράδοσης μεταξύ περιφερειών και πόλεων ως μοχλός ανάπτυξης”  ανέφερε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Εξάλλου, στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων είναι να βοηθήσει τις πόλεις και τις περιφέρειες να συνεργαστούν, να μάθουν ο ένας από τον άλλο και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους για να γίνουν πιο υγιείς και πιο καινοτόμες.

Οι δύο δήμαρχοι συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων χάρη στην πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού, Μαρίας Σπυράκη σε όλους τους νέους αυτοδιοικητικούς της χώρας.

Το #EURegionsWeek είναι ένα σημαντικό γεγονός για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ που προσφέρει άφθονο περιεχόμενο, έμπνευση και εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης. Περισσότεροι από 6000 συμμετέχοντες βρίσκονται στις Βρυξέλλες για να μοιραστούν εμπειρίες και να συζητήσουν την περιφερειακή πολιτική.