Βασίλισσα της Ευρώπης στο βάδην η Ντρισμπιώτη

Η πρωταθλήτρια της Γηραιάς Ηπείρου πρόσθεσε στο βιογραφικό της το χρυσό μετάλλιο στα 20 χλμ. βάδην ομάδων, μετά τα 35 χλμ. στο Ευρωπαϊκό του 2021.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επιβεβαίωσε γι΄ άλλη μια φορά την κυριαρχία της στο βάδην, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην ομάδων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ποντεμπράντι.

Ύστερα από μια κούρσα με έντονο συναγωνισμό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια άντεξε το ρυθμό της και πέρασε πρώτη τον τερματισμό με επίδοση 1 ώρα 29.17, που συνιστά τον τρίτο καλύτερο χρόνο της καριέρας της.

Η Ντρισμπιώτη βρέθηκε από την αρχή στο προπορευόμενο γκρουπ και λίγο πριν το 10ο χιλιόμετρο έκανε την αλλαγή και πέρασε πρώτη, όπου παρέμεινε για να επόμενα τρία χιλιόμετρα.

Στη συνέχεια άρχισαν οι εναλλαγές στην κορυφή, με την Ιταλίδα Παλμιζάνο και την Ουκρανή Ολιανόβσκα να εναλλάσσονται. Στα τρία τελευταία χιλιόμετρα, ωστόσο, η Ντρισμπιώτη τέθηκε επικεφαλής εκ νέου κι έφτασε στη νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Παλμιζάνο με χρόνο 1 ώρα 29.19 και το χάλκινο στην Καμπεσίνια από την Πορτογαλία (1:25.17).

Η Ντρισμπιώτη έκανε δύο τα χρυσά της μετάλλια στη διοργάνωση, αφού ήταν νικήτρια στα 35χλμ. στη διοργάνωση του 2021.

Η Χριστίνα Παδοπούλου κατέλαβε την 17η θέση με 1 ώρα 34.30 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, ενώ τρίτη ελληνική συμμετοχή ήταν εκείνη της Όλγας Φιάσκα που τερμάτισε 28η με 1 ώρα 38.55.

Η Ελλάδα κατέλαβε την πέμπτη θέση στο ομαδικό, σε σύνολο  εννέα χωρών που συμμετείχαν στο ομαδικό.