Βατόπουλος: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα περιοριστικά μέτρα

«Η 3η δόση προστατεύει, είναι κρίσιμο να γίνει», υπογράμμισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας

Για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος. «Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο γίνεται προσπάθεια, να φύγουμε από την στρατηγική των περιορισμών και να πάμε σε μία στρατηγική εμβολιασμού και testing. Η κοινωνία δεν αντέχει περισσότερα περιοριστικά μέτρα, να μην είναι το κέντρο βάρους τα μέτρα», δήλωσε αρχικά ο κ. Βατόπουλος.

Για το εάν θα είναι απαραίτητη η 4η δόση του εμβολίου, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε: «Ας ολοκληρώσουμε την 3η δόση η οποία είναι εξαιρετική στην αντιμετώπιση της βαριάς νόσου από όλες τις παραλλαγές αλλά και την όμικρον. Αυτό που έχει φανεί είναι ότι ως προς την  συλλογική ανοσία, όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον ιό, απλώς με επιβράδυνση. Επομένως, προστατεύει το εμβόλιο αλλά όχι στον βαθμό που θα θέλαμε. Η 3η δόση προστατεύει, είναι κρίσιμο να γίνει, για την 4η δόση δεν είναι ακόμα γνωστό εάν θα είναι απαραίτητη. Το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η 3η δόση. Υπάρχουν 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την 3η δόση, αλλά οι κάτω των 60 είναι περισσότεροι».

«Είναι ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στον εμβολιασμό και τα περιοριστικά μέτρα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Για τα υψηλά κρούσματα και την σταθεροποίηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός για το πώς θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα, ωστόσο δεν αναμένεται περαιτέρω έξαρση του ιού.

Πηγή: megatv.com