Βικτόρια Μαρίνοβα : Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Οργή έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα ο βιασμός και η άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα στην Βουλγαρία.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας όπου ζούσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατός της Μαρίνοβα οφείλεται σε χτυπήματα στο κεφάλι και στραγγαλισμό, ενώ νωρίτερα είχε βιαστεί.

«Το κινητό της τηλέφωνο, τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τα γυαλιά της και μέρος των ρούχων της έλειπαν» δήλωσε ο εισαγγελέας χωρίς να είναι ακόμα σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται με την δουλειά της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα χτυπήματα στο κεφάλι ήταν τόσο βίαια, που το πρόσωπο της Μαρίνοβα δεν μπορούσε να αναγνωριστεί.

 

Υπόθεση διαφοράς

Αν και τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν δείχνουν επαγγελματικά κίνητρα πίσω από το έγκλημα, η έρευνα συνεχίζεται.

Η δημοσιογράφος και παραγωγός του τηλεοπτικού σταθμού TVN, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που αφορά διασπάθιση κοινοτικών πόρων.

Η τελευταία της εκπομπή αφορούσε έρευνα για εταιρείες που εμπλέκονται σε κοινοτικά χρηματοδοτούμενα σχέδια υποδομών, τα οποία διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές. Στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι το 30% με 40% της χρηματοδότησης που έλαβε ένας όμιλος εταιρειών σπαταλήθηκε ή χρησιμοποιήθηκε για δωροδοκίες.

Είναι η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται τον τελευταίο χρόνο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ερευνώντας υποθέσεις διαφθοράς. Τον περασμένο Οκτώβριο δολοφονήθηκε στην Μάλτα η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ενώ τον Φεβρουάριο δολοφονήθηκε στην Σλοβακία ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ.

in.gr