Ξεναγήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής στον Ι.Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών ξεναγήσεων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας υλοποιεί και φέτος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται τις Τετάρτες 5, 12 και 19 Ιουλίου και 2, 9 και 16 Αυγούστου, καθώς και τις Παρασκευές 7, 14, 21 και 28 Ιουλίου και 4, 11 και 18 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει α) “Αρχαιολογική εισήγηση” με προβολή φωτογραφικού υλικού και σύντομων βίντεο από τις ανασκαφικές εργασίες της Υπηρεσίας στο ναό του Αγίου Στεφάνου σε χώρο καθημένων στο υπερώο του ναού και β) περιήγηση στο μνημείο και τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα των προηγούμενων φάσεών του, που είναι ορατά μέσα από τα γυάλινα διάχωρα του δαπέδου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και  απόδοση κειμένων υπό τον τίτλο “Η Αρναία των περιηγητών” με επιλεγμένα αποσπάσματα από κείμενα περιηγητών του 18ου και 19ου αι. που πέρασαν από την περιοχή και κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους. Το πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί για κοινό ενηλίκων και οικογένειες με παιδιά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησής στα αγγλικά και γαλλικά, για ομάδες ξένων επισκεπτών μετά από συνεννόηση, ή σε ομάδες ΑΜΕΑ.

Το πρόγραμμα διαρκεί 45 λεπτά με σημείο συνάντησης κάθε επίσκεψης τον αύλειο χώρο του Αγίου Στεφάνου στις 12:00 το μεσημέρι, για μέγιστο αριθμό 15 ατόμων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν θέση αποκλειστικά με γραπτό μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] , και θα λάβουν σχετική επιβεβαίωση.