Υπηκοότητα σε 24.000 παιδιά από τη Βενεζουέλα δίνει η Κολομβία

Τη χορήγηση υπηκοότητας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε

Στην χορήγηση υπηκοότητας σε περισσότερα από 24.000 παιδιά που γεννήθηκαν στην Κολομβία από Βενεζουελάνους γονείς μετανάστες, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε.

Το μέτρο, που θα καλύπτει όλα τα παιδιά με Βενεζουελάνους γονείς που γεννήθηκαν στην Κολομβία μετά από τον Αύγουστο του 2015, θα παραμείνει σε ισχύ για δύο χρόνια.

Περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας έχουν μεταναστεύσει στην Κολομβία, δραπετεύοντας από την πολιτική και οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα τους.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Κολομβία από Βενεζουελανούς γονείς βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένα σε ένα νομικό κενό χωρίς να διαθέτουν έγγραφα ταυτοποίησης, ούτε αποδεικτικά στοιχεία υπηκοότητας οποιασδήποτε χώρας.

«Σήμερα, στηρίζουμε τα παιδιά, στηρίζουμε αυτά τα αβοήθητα μικρά παιδιά που θέλουν να έχουν το δικαίωμα στην υπηκοότητα και με περηφάνια λέμε ότι είναι Κολομβιανοί. Θα τους αγκαλιάσουμε, θα τους στηρίξουμε σε δύσκολες στιγμές. Τους δίνουμε μια αχτίδα ελπίδας σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες» ανέφερε ο Κολομβιανός πρόεδρος.