Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου: “Αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος, καθαρισμός τεχνικών και αποκατάσταση στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Χαλκιδικής”

Υπογράφηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Πολυγύρου, η σύμβαση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος, καθαρισμός τεχνικών και αποκατάσταση στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Χαλκιδικής», προϋπολογισμού 3.500.000,00 Ευρώ.

Με τις εργασίες αυτές πρόκειται να αντιμετωπιστούν φυσικές φθορές και καταστροφές που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες και τους ριπαίους θυελλώδεις ανέμους, που έπληξαν όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, κατά την 10η Ιουλίου 2019.

Σκοπός του έργου η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, η διαγράμμιση και η σήμανσή του ώστε να εξασφαλίζονται συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Έπειτα από τα έντονα και πρωτόγνωρα  καιρικά φαινόμενα,  που έλαβαν χώρα τον Ιούλιο του 2019 σε ολόκληρη τη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα βιβλικές καταστροφές σε υποδομές και δίκτυα, προχωρήσαμε άμεσα σε σωστικές ενέργειες αλλά και σε ενέργειες που αφορούν την χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης των ζημιών.

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος, καθαρισμός τεχνικών και αποκατάσταση στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Χαλκιδικής», προϋπολογισμού 3.500.000,00 €. Το προαναφερθέν έργο είναι ένα από μία σειρά έργων, από τα οποία, κάποια υλοποιούνται ήδη και κάποια πρόκειται άμεσα να υλοποιηθούν. Ζητάμε την κατανόηση, τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών την Χαλκιδικής, για την πιθανή αναστάτωση στις μετακινήσεις τους, εξαιτίας των εργασιών που υλοποιούνται στο οδικό δίκτυο».