Αλ. Τσίπρας: Διαψεύστηκε η καταστροφολογία της Ν.Δ.

«Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αντιπολίτευση που καταστροφολογούσε διαρκώς και ευτυχώς για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία αυτή η καταστροφολογία διαψεύδονταν διαρκώς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «καταστροφολογία» για τον κόφτη σε μισθούς και συντάξεις, λέγοντας πως, αντί γι’ αυτόν ήρθε η υπεραπόδοση, η εφάπαξ 13η σύνταξη και τα κοινωνικά μερίσματα του 2017 και του 2018.

Αναφέρθηκε και στη συμφωνία του Eurogroup για την ελάφρυνση και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και μίλησε για την «εφεύρεση» του τέταρτου μνημονίου, «το οποίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε ότι κάποιος εξωγήινος κάπου στον Υμηττό τού το είχε προφητεύσει» και αντί του οποίου ήρθε η οριστική έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη για περικοπή των συντάξεων με τις επισκέψεις του στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, για να μην υπάρξει συναίνεση, όπως είπε, στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην ακυρώσει το μέτρο. Τελικά, όπως επισήμανε, ήρθε και η ακύρωση των περικοπών για το 2019, η οποία συνέπεσε με αυξήσεις σε περίπου 620.000 συνταξιούχους από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νέου ασφαλιστικού, «που επίσης πολέμησε με σθένος όλα τα προηγούμενα χρόνια η Δεξιά».

Αναφέρθηκε, τέλος, στην «καταστροφολογία» για αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές χρήματος, σημειώνοντας ότι «δεν του έφτανε (του κ. Μητσοτάκη) η έκδοση του πενταετούς ομολόγου με πολύ ευνοϊκότερους όρους, ήρθε και το δεκαετές την περασμένη εβδομάδα με όρους που η χώρα είχε να δει εδώ και 15 χρόνια, για να τελειώσει και αυτό το παραμύθι».

Πηγή: ΑΜΠΕ