Αλ. Τσίπρας: Ομολογία ενοχής και αποτυχίας Μητσοτάκη η απόσυρση της τηλεκατάρτισης

Για «ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την απόφαση για κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης.

 «Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη» δηλώνει μέσω των κοινωνικών δικτύων.

 «Ενοχής για το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ» υποστηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «βρήκε, καθώς φαίνεται, την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων».

 «Η απόσυρση μετά την κατακραυγή δε λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας. Αναφέρεται και σε υπουργούς που «παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες». Τώρα, όπως λέει, «θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο», «ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου».

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, «ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας».