Αμεσότητα και αποτελεσματικότητα από τον Δήμο Αριστοτέλη στην πρώτη χιονόπτωση του 2024

Την καλή οργάνωση και την εμπειρία της προηγούμενης τετραετίας, απέδειξε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Αριστοτέλη, με την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης χιονόπτωσης του 2024!

Με γρήγορο ρυθμό οι εργαζόμενοι και ο αποχιονιστικός εξοπλισμός του Δήμου, εξασφάλισαν την απρόσκοπτη κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, ενώ παρουσία του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου και με τη συμμετοχή εργαζομένων του Δήμου, κινητοποιήθηκε και ενισχύθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εντοπιστεί και να αποκατασταθεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο η βλάβη που προκάλεσε  διακοπή ηλεκτροδότησης.

Σήμερα το πρωί δε, τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά με την μετάθεση της έναρξης του ωραρίου κατά μία ώρα μόνο στην Δημοτική Ενότητα Αρναίας, απόφαση που ελήφθη μόνο για να δοθεί χρόνος ασφαλούς υποχώρησης του νυχτερινού παγετού, αλλά και για να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο πρωινός έλεγχος του οδικού δικτύου για την εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης όλων των μαθητών.

Αποτιμώντας τις προσπάθειες του 24ώρου ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε:

«Μόνο ικανοποιημένοι μπορούμε να είμαστε από το πρώτο τεστ της Πολιτικής Προστασίας για τον 2024. Ο μηχανισμός του Δήμου πήρε άριστα και θέλω να ευχαριστήσω γι` αυτό όλους τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους, γιατί η επιτυχία είναι ένα ομαδικό αποτέλεσμα και προϊόν της καλής οργάνωσης και του εμπλουτισμού του εξοπλισμού του Δήμου, που οικοδομήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Η αποτελεσματικότητα αυτή έγινε ακόμα πιο αισθητή στον δρόμο προς Βαρβάρα, όπου έπεσε και το περισσότερο χιόνι. Η σημαντικότερη πρόκληση, που ήταν ο ταχύτερος δυνατός εντοπισμός του σημείου της βλάβης του δικτύου ηλεκτροδότησης, αντιμετωπίστηκε επίσης με επιτυχία, σε συνεργασία με το αρμόδιο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, που άμεσα ζητήσαμε να κινητοποιηθεί, όπως και έγινε. Ευχαριστίες οφείλω και στον μηχανισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που πάντα ενισχύει τις προσπάθειές μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.»