Ανακοινώσεις όλων των δήμων της Χαλκιδικής σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων

Όλοι οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής ανταποκρίνονται στην εισαγγελία του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κιλικία για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων για 14 μέρες από αύριο 11 Μαρτίου 2020.

Αναλυτικά,

Δήμος Νέας Προποντίδας

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα παραμείνουν κλειστά από αύριο 11 Μαρτίου και για 14 ημέρες όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ιδιωτικά και δημόσια) του Δήμου Ν. Προποντίδας, το ΙΕΚ, το ΣΔΕ, καθώς και όλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Με απόφαση του Δημάρχου Μ. Καρρά δε θα λειτουργήσουν για το ίδιο χρονικό διάστημα, επίσης, οι δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς και το Ωδείο του Δήμου Ν. Προποντίδας. Ακόμη, θα ανασταλεί η λειτουργία όλων των Αθλητικών και Πολιτιστικών Τμημάτων του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ήδη η αναβολή του «2ου Αγώνα Δρόμου Γίνε Specialistas” , καθώς και όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Δήμου.

Επιπρόσθετα, αναστέλλεται, όσο είναι σε ισχύ η παραπάνω απόφαση, η παραχώρηση χρήσης Σχολικών ή Δημοτικών χώρων σε συλλόγους ή φορείς.

 «Όλα αυτά τα μέτρα λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους και για την προστασία -κυρίως- των ευπαθών ομάδων. Αυτές τις ώρες απαιτείται ψυχραιμία και σοβαρότητα από όλους. Χρειάζεται να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Είναι κρίσιμο να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου και σ΄ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι», δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Δήμος Κασσάνδρας

“Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες, λόγο κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Σε αυτά περιλαμβάνονται σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια.

Ο δήμος Κασσάνδρας σεβόμενος τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και με γνώμονα το καλό των μαθητών και των εκπαιδευτικών δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα έως την 25η Μαρτίου σε όλες τις σχολικές βαθμίδες του δήμου.”

Δήμος Αριστοτέλη

“Αναστέλλεται από την Τετάρτη 11 Μαρτίου η λειτουργία παιδικών σταθμών και των σχολικών δομών όλων των βαθμίδων στον Δήμο Αριστοτέλη, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και απόφασης αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων όλων των βαθμίδων -προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει 14 ημέρες -βάσει της σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας- ενώ αφορά μεταξύ άλλων στις δομές της Δημοτικής Επιχείρησης «Η Φροντίδα», στα ΚΔΑΠ του Δήμου, στα Δημοτικά Ωδεία και στα προγράμματα άθλησης.

Ο Δήμος Αριστοτέλη καλεί τους πολίτες να τηρούν χωρίς πανικό, αλλά με υπομονή και με τη μέγιστη δυνατή σχολαστικότητα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, που αποσκοπούν στην προστασία όλων, αλλά κυρίως των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που είναι οι ηλικιωμένοι μας και οι χρόνια νοσούντες, οι οποίοι είναι και πιο ευάλωτοι στις επιπτώσεις του κορωνοϊού.”

Δήμος Σιθωνίας

“Το κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη τη χώρα, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Από αύριο και για 14 ημέρες οι σχολικές μονάδες του δήμου Σιθωνίας θα παραμείνουν κλειστές.”

Δήμος Πολυγύρου

“Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.

Η Σχολική Επιτροπή Σχολείων Α’/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πολυγύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα ότι είναι σε ετοιμότητα και ότι έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα, που ανακύπτουν σε περίπτωση, που παρατηρηθεί κρούσμα σε μαθητές ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολείων να ειδοποιούν άμεσα τη Σχολική Επιτροπή ακόμα και σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες για κρούσμα, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία ενδέχεται να τροποποιηθούν, καθώς εξελίσσεται η επιδημία και όπως αυτές είναι αναρτημένες στο site του ΕΟΔΥ.

Για λόγους καθησυχασμού των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων η Σχολική Επιτροπή προχωρά άμεσα σε προληπτική απολύμανση των Σχολικών Μονάδων της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πολυγύρου.

Απολυμάνσεις στα σχολεία του Δήμου Πολυγύρου πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε (7,8/3) στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με απόφαση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Δήμου Πολυγύρου “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” τα μαθήματα του Μαζικού Αθλητισμού Δήμου Πολυγύρου δε θα πραγματοποιηθούν απο 9 Μαρτίου εως 20 Μαρτίου. Επίσης για την ίδια περίοδο (9/3 – 20/3) δεν θα γίνουν τα μαθήματα του προκαταρκτικού τμήματος της Παιδικής Χορωδίας, της Παιδικής Χορωδίας, της Μικτής Χορωδίας και Βυζαντινής Χορωδίας.

Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν κλειστά για 4 εβδομάδες σύμφωνα με τα νέα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Σε προληπτική απολύμανση όλων των Παιδικών Σταθμών, του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Κέντρου Νεότητας, του Λαογραφικού Μουσείου (οικία Καραγκάνη) καθώς και όλων των γραφείων έχει προχωρήσει εδώ και δεκαπέντε μέρες το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ενώ ολοκληρώνεται η απολύμανση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πολυγύρου. Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Σημειώνεται ότι όλες οι δομές έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα απολυμαντικά είδη, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από το Υπουργείο Υγείας ενώ ενημέρωση για τους τρόπους προφύλαξης από τη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει ήδη δρομολογηθεί.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για όλο το μήνα Μάρτιο στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου αναβάλλονται.”