Απ. Πάνας : «Στήριξη του τουριστικού τομέα σε κάθε επίπεδο»

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Αριστοτέλης». Ειδικότερα, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χαδαλής Δημήτριος, ο Γεν. Γραμματέας και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Χαλκιδικής κ. Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλος και κ. Ηλιάδης Σωκράτης αντίστοιχα καθώς και ο κ. Σταμάτης Αναστάσιος, Έφορος των Δημοσίων Σχέσεων της παραπάνω Ομοσπονδίας.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η νόσος του κοροναϊού 2019 (COVID-19) και οι έντονες ανησυχίες σχετικά με την επιπτώσεις, που θα επιφέρει στον τομέα του τουρισμού. Ο κ. Πάνας επί του θέματος αυτού τόνισε πως μια αμιγώς τουριστική περιοχή, όπως η Χαλκιδική, της οποίας τα βασικά έσοδα προέρχονται από τον τουρισμό, δε νοείται να μην έχει ένα στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης των αναγκών, που θα προκύψουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη ενημέρωσης των τουριστικών επιχειρήσεων ως προς τα μέτρα προφύλαξης, που πρέπει να εφαρμόσουν, ενώ απαραίτητο κρίνεται ένα σχεδιασμένο από τις αρμόδιες Αρχές πλάνο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την τουριστική οικονομία, σε περίπτωση που το φαινόμενο εξάπλωσης του ιού λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή ο κ. Πάνας ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, πως ήδη έχει κατατεθεί από τον ίδιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού σχετικά με όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις του κλάδου των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Εκτός από τα καθημερινά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος, όπως το διαχρονικό πρόβλημα της έγκρισης και καταχώρισης διακριτικού τίτλου των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων καθώς και τον ανταγωνισμό από το νέο προϊόν της βραχυχρόνιας μίσθωσης, αποτέλεσε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο επίπεδο που αφορά τους συνταξιούχους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες στον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Πάνας  Απόστολος αναφερόμενος στις νέες αλλαγές και στα αποτελέσματα, που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό στους εν λόγω συνταξιούχους, τόνισε πως μόνον ευνοϊκό γι’ αυτήν την κατηγορία ανθρώπων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής, με αφορμή την νομοθετική πράξη κατά την οποία οι παλαιοί συνταξιούχοι, που είχαν αποχωρήσει ήδη πριν από τις 12 Μαΐου του 2016 – δηλαδή πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου – και εργάζονται, ενώ είχαν «διασωθεί» από τον κόφτη 60% του νόμου Κατρούγκαλου, υπογράμμισε πως τώρα θα πρέπει να υποστούν, έστω και ετεροχρονισμένα, τον κόφτη 30%.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Πάνας δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πρόβλημα του κλάδου αυτού.