Ανάσταση στη Χαλκιδική

Η Ανάσταση του Κυρίου γιορτάστηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη σε ολόκληρη τη Χαλκιδική και τήρηση των εθίμων.

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στους Ιερούς Ναούς για την Αναστάσιμη Ακολουθία σε κάθε ενορία και έψαλλαν το Χριστός Ανέστη.

Πίστη και ελπίδα για καλύτερες μέρες, για ευτυχία και προκοπή χαρακτηρίζουν τις ευχές που ανταλλάχτηκαν στις εκκλησίες της Ελλάδας και των ορθόδοξων κοινοτήτων όλου του κόσμου.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Στον Πολύγυρο την Ανάσταση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος, ο οποίος αφού μοίρασε το Άγιο Φως βγήκε με τους ιερείς και έψαλλε το Χριστός Ανέστη στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού παρουσία αρχών, επισήμων του τόπου και εκατοντάδων πιστών.

ΑΡΝΑΙΑ

Το Άγιο Φώς ήρθε και στην Αρναία και παραδόθηκε από τον δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητο. Στη Μητρόπολη ανέμεναν οι αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Αλέκος Αντωνίου και Ευριπίδης Ατζιαμής, για την παραλαβή και την μεταφορά του σε ενορίες των περιοχών τους.

Ν. ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Eντυπωσιακή είναι η Ανάσταση στο Νέο Μαρμαρά, καθώς με το Χριστός Ανέστη παίρνει …φωτιά το γραφικό λιμανάκι από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ

Το κάψιμο του Ιούδα γίνεται και στη Μεγάλη Παναγία, όπου στήθηκε φανός 15 μέτρων και με το Χριστός Ανέστη ανάβει η φωτιά ξεκινιούν και τα πυροτεχνήματα!

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου ακούστηκε το Χριστός Ανέστη στην πλατεία της Κασσάνδρειας, όπου βρέθηκε και η δήμαρχος, Αναστασία Χαλκιά με τους συνεργάτες της.

ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟ

Στο Κασσανδρινό μαζί με το Χριστός Ανέστη, καίγεται και ο Ιούδας στην πλατεία του χωριού. Εκεί βρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Κασσάνδρας, Κώστας Παπαγιάννης.

halkidikinews.gr