Αντιπροσωπεία Αγροτικών Συλλόγων της Χαλκιδικής στον Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα της παρατεταμένης ξηρασίας και των επιπτώσεων της στις καλλιέργειες

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων της Χαλκιδικής συναντήθηκε στον Πολύγυρο, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργο, παρουσία όλων των Περιφερειακών Συμβούλων του Νομού και της Διευθύντριας Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε.Χ., για να συζητήσουν το σοβαρό θέμα της παρατεταμένης ξηρασίας στις αροτριαίες καλλιέργειες.

Συμμεριζόμενος την αγωνία των αγροτών ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής δεσμεύτηκε για συντονισμένες συλλογικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Ειδικότερα:

-Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης από ειδικά υπηρεσιακά κλιμάκια της Π.Κ.Μ.

-Σύνταξη μελέτης τεκμηρίωσης πιθανών απωλειών παραγωγής και οικονομικών επιπτώσεων που οφείλονται στην παρατεταμένη ξηρασία.

-Προγραμματισμός παρεμβάσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας η οποία δεν προβλέπει αποζημιώσεις για απώλειες παραγωγής λόγω ξηρασίας.

-Και τέλος αναζήτηση αποζημιώσεων από άλλες πηγές.