Απίστευτη φοροδιαφυγή σε νησιά: Εφοριακοί έπαιζαν τάβλι και κατέγραφαν παραβάσεις

Κι ενώ η αγορά περίμενε τους ελέγχους από την ΑΑΔΕ να αρχίσουν από το καλοκαίρι, οι ελεγκτές των ΔΟΥ Ρόδου και Σύρου έκαναν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αιφνιδιαστικά την εμφάνισή τους το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, πιάνοντας στον ύπνο «επιτήδειους» επιχειρηματίες. Το σύνολο των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν σε Σαντορίνη-Μύκονο-Νάξο, από 30/4 έως 2/5/2018, ήταν 156.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν στη Μύκονο σε 12 επιχειρήσεις 62 παραβάσεις και σε μία ειδικά επεβλήθη χρηματική κύρωση 1.000 ευρώ, σε εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης, στην περιοχή της Νάξου επεβλήθη πρόστιμο χρηματική κύρωσης 1.380 ευρώ για 16 μη εκδόσεις αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Ενα σύνολο 93 παραβάσεων το τριήμερο σε 26 επιχειρήσεις που ελέχθησαν εντοπίστηκε από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου στη Σαντορίνη. Από τις 26 επιχειρήσεις που ελέχθησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου λουκέτου σε 5 επιχειρήσεις. Στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από μία παράβαση έως 10.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που επιβλήθηκε «λουκέτο» στην κεντρική πλατεία στα Φυρά, περιλαμβάνονται εστιατόριο ασιατικό, φούρνος και κέντρο διασκέδασης.

 

«Καμουφλαρισμένοι» οι εφοριακοί

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, 48ωρο «λουκέτο» επεβλήθηκε σε φούρνο με ημερήσιο τζίρο 20.000 ευρώ. Οι εφοριακοί έπαιζαν απέναντι τάβλι και κατέγραφαν τις φορολογικές παραβάσεις.

Ασιατικό εστιατόριο, στην ίδια περιοχή, όχι απλώς δεν έκοβε αποδείξεις, αλλά είχε επιμελώς σκεπασμένη την ταμειακή με… πετσετάκι, για να μη σκονίζεται! Οταν έγινε ο έλεγχος, εμφάνισε μηδενικό τζίρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΝΤ1