Αυτά είναι τα μυστικά συστατικά του «ελιξιρίου της ζωής»!

Βότανα και τροφές από όλο τον κόσμο που μπορούν να μας χαρίσουν ζωή

Η μακροζωία είναι ένας διαχρονικός στόχος του ανθρώπου, μια μάχη ενάντια στο χρόνο και τη φύση. Η τεχνολογία μπορεί να μας έχει δώσει αρκετά χρόνια ζωής, όμως όσο και να εξελιχθεί, ο άνθρωπος δεν θα σταματήσει να καταφεύγει στα μυστικά της φύσης για να ενισχύσει την υγεία του.

Διαλεγμένα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, αυτές είναι οι τροφές από διάφορα μέρη του κόσμου όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν πολλά χρόνια μακροζωίας. Θα μπορούσαν να είναι τα συστατικά του «ελιξιρίου της ζωής», μιας διατροφής δηλαδή που θα μας χάριζε πάρα πολλά χρόνια ζωής! 

– Μια φυτική διατροφή στηρίζει την υγεία των ατόμων και οδηγεί σε περισσότερα χρόνια ζωής, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβίθια, σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο, είναι ο σημαντικότερος διαιτητικός προγνωστικός παράγοντας μακροζωίας. Πιθανότατα προσφέρουν την καλύτερη ενίσχυση για το θρεπτικό σας οπλοστάσιο από οποιοδήποτε άλλο φαγητό εκεί έξω.

– Τα άγρια ​​χόρτα όπως η γλυστρίδα, η πικραλίδα και η ρόκα είναι μια μεγάλη πηγή μεταλλικών στοιχείων καθώς και καροτενοειδή, τις πολύχρωμες χρωστικές δηλαδή που μετατρέπει το σώμα μας σε βιταμίνη Α.

-Τα μανιτάρια, ιδιαίτερα τα σιτάκε, περιέχουν πάνω από 100 ενώσεις με ιδιότητες ανοσοπροστασίας.

-Ο χρυσός ξάδερφος του Τζίντζερ, το κίτρινο Τζίντζερ ή αλλιώς γνωστό ως «μάνγκο» είναι ένας ισχυρός αντικαρκινικός, αντιοξειδωτικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας.

-Η μωβ γλυκοπατάτα είναι μια «υπερτροφή» που δεν προκαλεί το σάκχαρο του αίματος να αυξάνεται όσο μια κανονική λευκή πατάτα.

-Οι κάτοικοι της Nicoya, της Κόστα Ρίκα – ένας πληθυσμός που είναι πιθανότερο να φτάσει σε μια υγιή ηλικία 90 ετών από οποιονδήποτε άλλον στον πλανήτη – χρησιμοποιούν μικρές γλυκές πιπεριές στα περισσότερα πιάτα τους, μια τροφή που έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί στη μακροζωία όπως και στη Σαρδηνία και στην Ικαρία στην Ελλάδα. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνες, ειδικά στη βιταμίνη C.

-Το κολοκύθι, που διατίθεται σε διάφορες ποικιλίες, ανήκει στη βοτανική οικογένεια Cucurbitaceae, γνωστή για την παροχή υψηλών επιπέδων χρήσιμων καροτενοειδών.

-Τα καρύδια, καθώς και κρέμες καρυδιών, είναι απαραίτητα συστατικά στη διατροφή μιας θρησκευτικής ομάδας στις ΗΠΑ, η οποία έχει διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από το μέσο όρο σε σύγκριση με άλλους Αμερικανούς. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν μια χούφτα καρύδια τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα ζούσαν δύο με τρία χρόνια περισσότερο από όσους δεν έτρωγαν καρύδια.

-Οι Ικαριότες στην Ελλάδα πίνουν τσάι που παράγεται από τοπικό δεντρολίβανο, άγριο φασκόμηλο και πικραλίδα – όλα τα βότανα που είναι γνωστό ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

-Το επεξεργασμένο καλαμπόκι με λάιμ, χρησιμοποιείται για να φτιάχνει τορτίγια που καταναλώνεται στο πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο. Αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά ασβέστιο, σίδηρο και μέταλλα.