Αυτές είναι οι 6 τροφές «φάρμακο» για την τριχόπτωση

Έξι τροφές που μπορεί να σας σώσουν από την τριχόπτωση

Η διυδροτεστοστερόνη (DHT) είναι μια ορμόνη που πιστεύεται ότι συμβάλλει στην τριχόπτωση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Το σώμα σας μετατρέπει φυσικά περίπου το 5% της τεστοστερόνης σε DHT χρησιμοποιώντας ένα ένζυμο που ονομάζεται 5-alpha reductase.

Με τον αποκλεισμό αυτού του ενζύμου, πολλά τρόφιμα πιστεύεται ότι μειώνουν την παραγωγή DHT από την τεστοστερόνη και αποτρέπουν την τριχόπτωση.

Δείτε 6 τροφές, που μπορεί να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση, εμποδίζοντας την DHT:

1. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει υψηλές ποσότητες της φυτικής ένωσης επιγαλοκατεχίνη (EGCG), η οποία μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη των μαλλιών εμποδίζοντας την DHT να βλάψει τα θυλάκια των τριών.

2. Καρυδέλαιο

Το λαυρικό (lauric) οξύ, δηλαδή το κυρίαρχο τριγλυκερίδιο μέσης αλυσίδας (MCT) στο έλαιο καρύδας, έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την παραγωγή DHT σε μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε ζώα, αλλά απαιτούνται δοκιμές και σε ανθρώπους.

3. Κρεμμύδια (και άλλα τρόφιμα πλούσια σε κερσετίνη)

Τα κρεμμύδια περιέχουν την αντιοξειδωτική ένωση κερσετίνη (quercetin), η οποία έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την παραγωγή DHT σε προκλινικές μελέτες. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να το εάν αυτά τα οφέλη ισχύουν και για τον άνθρωπο.

4. Κουρκούμη

Η κουρκούμη είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται τόσο στην μαγειρική όσο και ως συμπλήρωμα διατροφής. Περιέχει κουρκουμίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την DHT σε προκλινικές μελέτες. Ωστόσο, απαιτούνται μελέτες και σε ανθρώπους.

5. Σπόροι κολοκύθας

Το έλαιο από σπόρους κολοκύθας μπορεί να εμποδίσει το ένζυμο 5-alpha reductase να παράγει DHT στον άνθρωπο και έτσι να καταπολεμήσει την τριχόπτωση, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα.

6. Φασόλια Edamame

Τα φασόλια Edamame (τρυφεροί σπόροι σόγιας) περιέχουν ισοφλαβόνες και δυνητικά άλλες ενώσεις που μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα DHT στους ανθρώπους για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Πηγή: iatropedia