Χαλκιδική: Εκκλησία θα λειτουργήσει ξανά μετά από… 96 χρόνια!

Εκκλησία στη Χαλκιδική θα λειτουργήσει ξανά μετά από 96 ολόκληρα χρόνια, σε μία θεία λειτουργία που θα τελεστεί με την λαμπρότητα που αρμόζει στο μεγάλο γεγονός για τον Άη Γιώργο στα Νέα Μουδανιά.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Εμμανουήλ Καρράς «Στις 29/4/2018, έπειτα από ενέργειες μας, θα λειτουργήσει  μετά από 96 χρόνια, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Παλαιά Μουδανιά, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Προύσας κ.κ. Ελπιδοφόρου.

Θεωρούμε ότι με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, θα καθαγιάσουμε τον χώρο που σήμερα λειτουργεί σαν πολιτιστικό κέντρο και θα εκπληρώσουμε ένα χρέος στη μνήμη, των προγόνων μας.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, σε συνεργασία με την εκκλησία της πόλης μας και τον εκπρόσωπό της Πατέρα Ραμανδάνη, και τους πολιτιστικούς συλλόγους: Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Ν. Μουδανιών «Η Βιθυνία», Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος», Σύλλογο Μικρασιατών Νέων Μουδανιών «Η Αγία Θεοδοσία», Σύλλογο Νέων Μουδανιών «Απάμεια», Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών «Πλεύση», διοργανώνει εκδρομή- προσκύνημα στα Παλαιά Μουδανιά.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε σ’ αυτή τη μοναδική στιγμή μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις/ στους κ. Προέδρους των Συλλόγων σας και στο ταξιδιωτικό γραφείο της κας Αράπογλου».