Χαλκιδική: Μωρό 1 έτους έπαθε ανακοπή σε ξενοδοχείο – Η σωτήρια επέμβαση γιατρού

Σωτήρια επέμβαση από ιδιώτη γιατρό – Άμεση μεταφορά του σε Κέντρο Υγείας

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση ενός ιδιώτη γιατρού και 3 πιστοποιημένων First Responders της κοινότητας, κατάφερε να σωθεί ένα παιδάκι 1 μόλις έτους, που έπαθε καρδιακή ανακοπή σε ξενοδοχείο στο Πολύχρονο στη Χαλκιδικη.

Αφού μεταφέρθηκε με τη συνδρομή και της Αστυνομίας στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας από όπου το παρέλαβε ασθενοφόρο από τα Νέα Μουδανιά.

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση από το KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά σώζουν ζωές:

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: Σε εξέλιξη επείγον περιστατικό με παιδί ενός έτους.

“Συναγερμός” σήμανε στην Κασσάνδρα στις 22:40, στην είδηση “καρδιακής ανακοπής παιδιού ενός έτους σε ξενοδοχείο του Πολυχρόνου”, από τους γονείς του παιδιού!

Η κινητοποίηση ήταν άμεση από έναν ιδιώτη γιατρό με την εκπαιδευμένη κόρη του και 3 πιστοποιημένους First Responders της κοινότητας, οι οποίοι αξιολογώντας το παιδί αναγνώρισαν πως ήταν ΖΩΝΤΑΝΟ (ανέπνεε, έκλαιγε), είχε κάνει όμως άπνοιες λόγω πυρετικών σπασμών.

Το παιδί ωστόσο δεν ήταν καλά (οξεία δύσπνοια, υψηλός πυρετός), γι’ αυτό στήθηκε επιχείρηση μετακίνησης του βρέφους στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας με τη συνοδεία του ιατρού, των γονέων και περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να γίνει εκεί η ανταπόκριση με το ασθενοφόρο των Νέων Μουδανιών και να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος!

Το παιδί έφτασε σώο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ενώ την ίδια ώρα έφτανε και το ασθενοφόρο των Νέων Μουδανιών.

Όλα δείχνουν ότι τα δύσκολα πέρασαν….. Στην πρώτη είδηση, μας κόπηκαν τα γόνατα, οι άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν πέρασαν έναν εφιάλτη μέχρι να φτάσουν στο δωμάτιο του παιδιού και όποιος έχει ζήσει κάτι αντίστοιχο, θα το καταλάβει.

“Δεν ξέρω τι λέτε αλλά ακόμα τρέμουμε”… Τα λόγια της Εύης στο τέλος.

Συγχαρητήρια Dr Κωνσταντίνε Λαζαρίδη, συγχαρητήρια Μαρία, Αλεξάνδρα, Σάκη και Εύη, είστε οι ήρωες μας χρόνια τώρα.

Συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Κέντρου Υγείας κ του ΕΚΑΒ, όλοι βοήθησαν!

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Αν θέλεις κι εσύ να ζητάς βοήθεια από τη γύρω κοινότητα, ή να παρέχεις άμεσα Πρώτες Βοήθειες κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο εις όφελος κάθε ανθρώπινης ζωής που κινδυνεύει, κατέβασε δωρεάν το app επειγόντων #iSAVElives, το οποίο δημιούργησε το KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές σε συνεργασία με τη Microsoft.