Χαλκιδική: Τροχαίο με 3 τραυματίες – Αεροδιακομιδή 2 παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν από την Χαλκιδική στην Θεσσαλονίκη δύο αδελφάκια τριών και πέντε ετών, που τραυματίστηκαν σε τροχαίο, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Κυριακής.

Τα παιδιά, μαζί με την γιαγιά και τους γονείς τους επέβαιναν σε αυτοκίνητο που ταξίδευε προς Χαλκιδική, όταν αυτό ανετράπη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Τα δύο παιδάκια, ένα κοριτσάκι τριών ετών και ένα αγοράκι πέντε ετών, τραυματίστηκαν στο κεφάλι και στο σώμα.
Αρχικά και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου η κατάσταση των δύο παιδιών όμως κρίθηκε πιο σοβαρή καθώς το Νοσοκομείο Πολυγύρου. Αποφασίστηκε η αεροδιακομιδή των δύο παιδιών, λόγω των τραυματισμών τους, στη Θεσσαλονίκη όπου μεταφέρθηκαν σύμφωνα με το ΕΚΑΒ το ένα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και το άλλο στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Η γιαγιά συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.
Να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε “εναέρια” επιχειρησιακή ετοιμότητα από την Πρωτομαγιά (τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα) για όλη τη θερινή περίοδο, στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος που ξεκίνησε πέρυσι και αποδεικνύεται σωτήριο για πολλούς ασθενείς.

Πηγή: typosthes.gr