Χαρίτσης: Να προχωρήσουν άμεσα οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία

«H πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε επιτάσσει λήψη μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν από όλους», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Mega για το φαινόμενο του κορωνοϊού. Όπως σημείωσε, «δεν πρόκειται για ένα ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης ούτε μπορεί να το δει κανείς με όρους ψηφοθηρικούς». «Είναι αδιανόητο πρωτοκλασάτοι υπουργοί να στέλνουν το μήνυμα ότι κάποια μέτρα ίσως και να μη χρειάζεται να εφαρμοστούν από όλους», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαρίτσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «δεν χρειάζεται πανικός, αλλά υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα», για να επισημάνει πως «πρέπει να γίνουν δύο βήματα από την πολιτεία: Να στηριχθεί οικονομικά και με ανθρώπινο δυναμικό το δημόσιο σύστημα υγείας και την ίδια στιγμή να στηριχθεί η οικονομία». Ειδικότερα, είπε ότι «οι 2.000 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού είναι θετικό βήμα». Ωστόσο, υπογράμμισε πως «πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις μόνιμες προσλήψεις, τις 1.500 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για το 2019 και τις επιπλέον 2.500 μόνιμες προσλήψεις για το 2020 που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του κ. Χαρίτση, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αντέδρασε έντονα σε σχετική δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου τη ΝΔ, Σπήλιου Λιβανού, στην ίδια εκπομπή (Κοινωνία Ώρα Mega), τονίζοντας πως «όταν αντιμετωπίζεις τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως ανθρώπους δεν “λες το ποίημα”». «Διχαστική λογική δημιούργησαν όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια στα νησιά μας, όσοι προέτρεπαν τους πολίτες να πάρουν τα όπλα», «εμείς εξαρχής υποστηρίξαμε τα εθνικά συμφέροντα, τη φύλαξη των συνόρων μας και την αποσυμφόρηση των νησιών», συμπλήρωσε.