Χατζηδάκης: 100.000 παιδιά σε κατασκηνώσεις με πόρους του Υπ. Εργασίας

«Το υπουργείο Εργασίας δίνει τη δυνατότητα μέσω των πόρων που διαχειρίζεται σε 100.000 παιδιά να περάσουν ένα δεκαπενθήμερο ξεγνοιασιάς και ομαδικότητας σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα»

Στις Αφίδνες για να υποδεχτεί τα παιδιά του Ιδρύματος «Ο Καλός Ποιμήν» του Πειραιά, στην παιδική κατασκήνωση «Ο παράδεισος του Παιδιού», βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Εργασίας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενημέρωσε για την επίσκεψή του και τη δράση του υπουργείου σε ό,τι αφορά στις παιδικές κατασκηνώσεις.

Αναφέρθηκε, ειδικότερα, στο πρόγραμμα του υπουργείου, μέσω του οποίου 100.000 παιδιά κατάφεραν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες και να απολαύσουν την εμπειρία της ομαδικότητας στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις.

«Με μεγάλο ενθουσιασμό τα παιδιά του Ιδρύματος ”Ο Καλός Ποιμήν” του Πειραιά, παιδιά δηλαδή που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι σε επαφή με την οικογένειά τους, βρέθηκαν σήμερα στην παιδική κατασκήνωση ”Ο παράδεισος του Παιδιού”, στις Αφίδνες. Ήμουν εκεί στην υποδοχή τους, διότι τα έξοδα καλύπτει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Και μίλησα τόσο με αυτά τα παιδιά όσο βέβαια και με άλλα παιδιά που ήταν στην ίδια κατασκήνωση», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και συνέχισε:

«Πρέπει να σας πω ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) καλύπτει τα έξοδα για 70.000 παιδιά ετησίως. Ο ΕΦΚΑ από την πλευρά του καλύπτει έξοδα για 30.000 παιδιά. Συνολικά δηλαδή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δίνει τη δυνατότητα μέσω των πόρων που διαχειρίζεται σε 100.000 παιδιά να περάσουν ένα δεκαπενθήμερο ξεγνοιασιάς και ομαδικότητας σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ένα κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής του κράτους που καμιά φορά θεωρείται δευτερεύον. Δεν είναι όμως καθόλου δευτερεύον. Ο,τιδήποτε αφορά στα παιδιά μας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει η πολιτική του κράτους για παιδιά όπως εκείνα του «Καλού Ποιμένα» στον Πειραιά, διότι τους δίνει στήριξη, χαμόγελο και προοπτική».