Χιλιάδες οι επισκέπτες για άλλη μια χρονιά στην Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος

Η Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης και  σημείο συνάντησης χιλιάδων επισκεπτών από τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και όλη την ευρύτερη περιοχή της  Βορείου Ελλάδος. Με τις ρίζες της να χάνονται βαθιά στο παρελθόν έχει αναδειχθεί σίγουρα στη μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη του νομού μας και σε μία από της μεγαλύτερες στον ελληνικό χώρο.

Εκατοντάδες πάγκοι στήθηκαν για άλλη μια χρονιά και υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους, ενώ το ενδιαφέρον του κόσμου κέρδισαν οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες του πανηγυριού.

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου με κάθε επισημότητα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μάμαντος στο χώρο της εμποροπανήγυρης. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μάμαντος, του  Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταγγιτσίου “Νέα Άσσα” και η χορωδία της Κρήνης Χαλκιδικής. Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος και το απόγευμα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μάμαντος και τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παλαίφυτου “Πυρσός”. Τη Δευτέρα απολαύσαμε συναυλία με το ταλαντούχο Νίκο Ζωϊδάκη και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Τρίτη με παραδοσιακούς χορούς  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάμαντος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Χαλκιδικής Βαγιωνάς Γεώργιος, Αικατερίνη Ιγγλέζη και Σωτηρία Βλάχου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής  Ιωάννης Γιώργου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοί Κατερίνα Ζωγράφου, Αστέριος Βαλιάνος και Δημήτριος Τζηρίτης,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Ιωάννης Κουφίδης και ο πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γεώργιος Πασσαλής, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου.