Χορηγία για την αποκατάσταση του σημείου που δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας

Ο Οίκος κοσμημάτων Bulgari αναλαμβάνει και πάλι μία σημαντική πολιτιστική αποστολή, ανακοινώνοντας πως προχωρά στην αποκατάσταση ενός από τα πιο δημοφιλή ρωμαϊκά αξιοθέατα στην Ιταλία.

Η ιταλική εταιρεία κοσμημάτων, με έδρα τη Ρώμη, θα διαθέσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την ανάπτυξη του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή Λάργκο ντι Τόρε Αρτζεντίνα, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος για επισκέψεις κατοίκων και τουριστών για πρώτη φορά.

Ο Οίκος Bulgari προχώρησε ήδη σε δωρεά 485.594 ευρώ για την αποκατάσταση των Ισπανικών Σκαλιών, με βάση συμφωνία που υπογράφτηκε από το brand το 2014.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη νέα δωρεά στην Αιώνια Πόλη. Μετά την αποκατάσταση των Ισπανικών Σκαλοπατιών, που αποτελούσαν πάντοτε σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της Ρώμης και τους τουρίστες, θα ενισχύσουμε μια περιοχή που ήταν στο επίκεντρο της κοινωνικής και πνευματικής ζωής της αρχαίας πρωτεύουσας», δήλωσε ο Jean-Christophe Babin, γενικός διευθυντής του ομίλου Bulgari.

«Οι επισκέπτες θα έχουν, επιτέλους, τη δυνατότητα να θαυμάσουν όμορφα και σημαντικά ευρήματα από κοντά, σε μια πλατεία που περιβάλλεται από αναγεννησιακά και μεσαιωνικά κτήρια. Ένα πολιτιστικό εύρος που μόνο μια πόλη όπως η Ρώμη μπορεί να προσφέρει στον κόσμο» ανέφερε.

Έως το 2021 θα δημιουργηθούν νέα είσοδος, πρόσβαση με ασανσέρ και νέοι πεζόδρομοι γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, που θα επιτρέψουν την ασφαλή επίσκεψη στην περιοχή, καθώς και Μουσείο και άλλες εγκαταστάσεις.

Ο Ιερός Χώρος, όπως λέγεται, είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα από την περίοδο της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Φιλοξενεί τα ερείπια τεσσάρων ρωμαϊκών ναών του 4ου-2ου αιώνα π.Χ. και περιλαμβάνει το σημείο του Βουλευτηρίου (Curia Pompeia), όπου ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονήθηκε στις 15 Μαρτίου του 44 π.Χ.

«Η Ρώμη, η πρωτεύουσα της ιστορίας και της σύγχρονης ζωής, θα μπορέσει να απολαύσει και πάλι έναν από τους πιο αγαπημένους αρχαιολογικούς χώρους στην καρδιά της, χάρη στον Οίκο Bulgari» δήλωσε η δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Βιρτζίνια Ράτζι, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να βελτιωθεί η πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους της πόλης.