Χρ. Σταϊκούρας: Πάνω από 2,2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

Στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, πάνω από 2,2 δισ. ευρώ, παρότι θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου 2018, αναφέρεται σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι η πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά τον πρωθυπουργό, ο οποίος πανηγυρίζει για την επιστροφή της κανονικότητας στη χώρα.

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, ιδιαίτερα αυτές των νοσοκομείων, που θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου 2018, κάθε μήνα αυξάνονται, υπερβαίνοντας πλέον συνολικά τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνεχίζει να υποεκτελείται, στερώντας, την τελευταία τριετία, περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ από την πραγματική οικονομία. Ενώ μεγάλος αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης συνεχίζουν, επί χρόνια, να μην εκκαθαρίζονται» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση για συνειδητή επιλογή να κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, μαζί με την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, να πετύχει αχρείαστα υπερπλεονάσματα, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και στερώντας ρευστότητα από την οικονομία.

Και προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας: «Οι πολίτες, όμως, που έχουν υποστεί τόσα χρόνια τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμοι για αλλαγή πορείας. Και γνωρίζουν πλέον ότι η αλλαγή αυτή πλησιάζει».