Δ. Τσιόδρας: Η Ελλάδα χάνει διαρκώς έδαφος στις διεθνείς εκθέσεις

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σε ανακοίνωσή του για την έκθεση του Ινστιτούτου Fraser του για τους δείκτες οικονομικής ελευθερίας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση ανάμεσα σε 162 χώρες.

«Στις ομιλίες του κ.Τσίπρα και των υπουργών του, η χώρα βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία. Στις διεθνείς εκθέσεις καταγράφεται εντελώς το αντίθετο. Αντί η Ελλάδα να κάνει βήματα προς τα εμπρός, χάνει διαρκώς έδαφος» σχολιάζει ο κ. Τσιόδρας.

Θυμίζει επίσης ότι «μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα, τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την πολιτική σταθερότητα και το κράτος δικαίου, έδειξαν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε από την 96η θέση στην 101η της λίστας και βρίσκεται κάτω από αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως η Σενεγάλη, το Πουέρτο Ρίκο, και το Μαυροβούνιο».

«Επειδή, όλα αυτά δεν είναι αριθμοί χωρίς σημασία, αλλά οι διεθνείς επενδυτές έχουν την “κακή συνήθεια” να διαβάζουν τις εκθέσεις αξιόπιστων θεσμών αντί να ακούνε τις υποσχέσεις και τα “λόγια του αέρα” του κ.Τσίπρα, με τέτοιες επιδόσεις μην περιμένουμε επενδυτές» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι «δίχως μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση, στη φορολογία, στη δικαιοσύνη, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να μένει ουραγός».