Δ. Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόθεση εργασίας για τους Εργατικούς

Στα κοινά σημεία των Εργατικών με τον ΣΥΡΙΖΑ, τις «βασικές δυνάμεις που έχουν μέτωπο απέναντι στην λιτότητα της Ευρώπης», όπως είπε, εστίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη διάρκεια πάνελ συζήτησης στο οποίο συμμετείχε, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του βρετανικού κόμματος στο Λίβερπουλ.

Όπως δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση. «Πήραν την πρωτοβουλία (σ.σ. οι Εργατικοί) να διοργανώσουν μία συζήτηση για την εμπειρία που έχει αποκομίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στην εξουσία, καθώς θεωρούν ότι πρέπει να μάθουν από αυτό το εγχείρημα. Εκτιμώ ότι θα αντιμετωπίσουν παρόμοιες προκλήσεις, εφόσον ο ηγέτης τους, Τζέρεμι Κόρμπιν, καταφέρει να εκλεγεί πρωθυπουργός. Τους ενδιαφέρει πολύ να έχουν μία σαφή εικόνα από το τι σήμανε για τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εξουσία, τι προβλήματα αντιμετωπίσαμε, ποιες ήταν οι προκλήσεις και τα εμπόδια που έπρεπε να υπερβούμε, ειδικά με δεδομένους τους αρνητικούς συσχετισμούς δυνάμεων που υπάρχουν στην Ευρώπη» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως «οι Εργατικοί στη Βρετανία και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, δεν είναι κόμματα που έχουν την στήριξη της οικονομικής ελίτ». «Οι Εργατικοί θέλουν να έχουν μία επαφή μαζί μας για να αντιληφθούν τι είναι αυτό που θα αντιμετωπίσουν, εφόσον γίνουν κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως «ανεξάρτητα από το Brexit μία νίκη μίας προοδευτικής ριζοσπαστικής δύναμης στη Βρετανία, είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο».

Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση πως «σε όλα τα πολιτικά πεδία, οι Εργατικοί υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερες λύσεις, από ό,τι η σημερινή συντηρητική κυβέρνηση». Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «το ποια θα είναι η συγκεκριμένη τους τοποθέτηση για το Brexit είναι δικό τους ζήτημα».

Πηγή: ΑΜΠΕ