Δίκη Πισπιρίγκου: Με μήνυση απείλησε τον Μάνο Δασκαλάκη ο Αλέξης Κούγιας

Έθεσε θέμα ψευδούς κατάθεσης του εν διαστάσει συζύγου της εντολέως του – Οι διάλογοι κατά την κατάθεση

Με πλήρη αμφισβήτηση όσων ισχυρίζεται στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης συνεχίζει την εξέταση του μάρτυρα, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ευθέως έθεσε θέμα ψευδούς κατάθεσης του εν διαστάσει συζύγου της εντολέως του, λέγοντάς του: «Είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε”.

Ο κ. Κούγιας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε στον μάρτυρα πως σκοπίμως προβάλλει το ζήτημα της εξωσυζυγικής σχέσης που έκανε το 2018 για να το συνδέσει με τον θάνατο της Μαλένας το 2019 και να τον αποδώσει σε ζηλοτυπία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο κ. Δασκαλάκης, η Μαλένα δολοφονήθηκε από την μητέρα της ενόσω βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα «για να μην μείνει μαζί της η κατηγορουμένη και μείνω εγώ μόνος μου στην Πάτρα». Ο κ. Κούγιας σήμερα επανήλθε στο θέμα, ζητώντας από τον μάρτυρα να επιβεβαιώσει ότι πριν πεθάνει η Μαλένα είχαν με την τότε σύζυγό του «μία ιδανική σχέση».

Αλέξης Κούγιας: Στέκεται αυτό που λέτε με το ότι επιδίωκε να σκοτώνει τα παιδιά για να μην σας χάσει; Δεν στέκει! Καταρρέει αυτό που λέτε…

Μάρτυρας: Είναι μια εικασία. Επειδή το 2018 είχα κάνει εξωσυζυγική σχέση και το δέχτηκε … Μετά έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για το παιδί και εγώ μόνος στην Πάτρα …Πάνω σε αυτό το στηρίζω.

Αλέξης Κούγιας: Συγνώμη έχετε ιδανική σχέση και σκοτώνει τη Μαλένα;

Μάρτυρας: Μια εικασία είναι.

Πρόεδρος: Γιατί το περιγράφετε ως ιδανικό; Αυτό είναι το ιδανικό για εσάς, ενώ είχατε εξωσυζυγική σχέση το 2018;

Μάρτυρας: Βρέθηκα δυο τρεις φορές (με την άλλη γυναίκα). Της το είπα (της Πισπιρίγκου) και το δέχτηκε.. Ήταν κάτι εξωσυζυγικό .. σαρκικό.

Αλέξης Κούγιας: Το λέτε πρώτη φορά,

Μάρτυρας: Δεν το απέκρυψα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε πως όλη αυτή η αναφορά γίνεται για να επιβαρύνει την κατηγορούμενη λέγοντας: «Είμαστε υποχρεωμένοι να σας μηνύσουμε».

Ο μάρτυρας επέμεινε πως υπάρχουν μηνύματα που αποδεικνύουν την εξωσυζυγική του σχέση. Παράλληλα ο μάρτυρας υποστήριξε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ψέματα για επεισόδιο όπου ο ίδιος φαίνεται να την έχει χτυπήσει: «Κάθε φορά ακόμη και σε μικρό τσακωμό έπαιρνε συγγενικά μου πρόσωπα και τους δημιουργούσε μια εικόνα άσχετη, έλεγε ψέματα», είπε και συμπλήρωσε ότι η κατηγορουμένη υποκρινόταν ότι έκλαιγε και πως του είχε πει ότι μπορεί να κλαίει εύκολα.

Ο κ. Κούγιας επανήλθε στα «τρυφερά» μηνύματα του Μάνου Δασκαλάκη προς την 34χρονη και στην ερμηνεία του μάρτυρα ότι «υποκρινόταν», για να εξασφαλίσει ήρεμο κλίμα, μην νιώθει άσχημα η Τζωρτζίνα. Ο συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα αν τα προηγούμενα χρόνια του γάμου του η στάση του ήταν «αυθόρμητη και ειλικρινής», με τον κ. Δασκαλάκη να επιβεβαιώνει πως πράγματι πριν, ήταν ειλικρινής η στάση του.

Ο συνήγορος ζήτησε επίσης τον εν διαστάσει σύζυγο της εντολέως του να του εξηγήσει τον λόγο που είχε η κατηγορουμένη να σκοτώσει την Τζωρτζίνα εφόσον εκείνος, έστω και υποκρινόμενος, εκδήλωνε τρυφερά συναισθήματα για την μητέρα. Συμπλήρωσε επίσης στο ερώτημά του: «Αφού λοιπόν είναι πεπεισμένη η κατηγορούμενη ότι η Τζωρτζίνα είναι ο μόνος τρόπος να σας κρατήσει γιατί να τη σκοτώσει; τι λόγο είχε;». Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι στις 15 Ιανουαρίου 2022 είπε στην κατηγορούμενη ότι έχει αποφασίσει «να μείνουμε χωριστά, αλλά για το καλό του παιδιού να έχουμε άριστες σχέσεις».

Αλέξης Κούγιας: Μπορείτε να το αποδείξετε;

Μάνος Δασκαλάκης: Με διάφορους τρόπους. Με μηνύματα.

Αλέξης Κούγιας: Μπορούμε να δούμε αυτά τα μηνύματα; Εδώ φαίνονται μηνύματα βαθιάς αγάπης και εμπιστοσύνης λίγη ώρα πριν χάσει τη ζωή του το παιδί. Γιατί να σκοτώσει το παιδί εκείνη την ημέρα;

Μάνος Δασκαλάκης: Σας έχω απαντήσει. Είχα πει να κοιτάξουμε να έχουμε μια καλή σχέση για το καλό του παιδιού και τίποτα παραπάνω.

Ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε μήνυμα που έστειλε το προηγούμενο βράδυ του θανάτου της Τζωρτζίνας ο μάρτυρας προς την Πισπιρίγκου, η οποία βρισκόταν στο νοσοκομείο με την πρωτότοκη κόρη της, στο οποίο ο κ. Δασκαλάκης καταλήγει με την φράση «σ’ αγαπάω πολύ και εγώ να το ξέρεις». Ο μάρτυρας κληθείς να δώσει μία εξήγηση για αυτό το μήνυμα είπε πως απευθυνόταν «στην μάνα των παιδιών μου», ενώ κατηγόρησε την υπεράσπιση πως έχει κάνει «επιλογή μηνυμάτων».

Αλέξης Κούγιας: Έχετε κανένα στοιχείο αντικειμενικό πλην της δικής σας αλήθειας ότι κάνατε την συζήτηση να μείνετε χωριστά στις 15 Ιανουαρίου;

Μάνος Δασκαλάκης: Πολλά.

Αλέξης Κούγιας: Τι πολλά;

Μάνος Δασκαλάκης: Μηνύματα.

Αλέξης Κούγιας: Να μας τα φέρετε εδώ να τα δούμε.