Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου Ανάλυση εδάφους, φύτεμα ελιών …μνημονίου συνεργασίας με Συνεταιρισμό Βιοκαλλιεργητών

Το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου και o Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Ολύνθου «biolivia» υπέγραψαν,  μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και γενικά την προώθηση και την καλλιέργεια θετικών προτύπων στην βιολογική καλλιέργειας της ελιάς με βιωματικό τρόπο μέσω

της καλλιέργειας των ελαιόδεντρων του Σχολείου.

Σήμερα οι μαθητές καθάρισαν τα «λαίμαργα» από τα δέντρα.

Στην συνέχεια ομάδα των βιοκαλλιεργητών Ολύνθου επισκέφτηκε το Σχολείο και με τις υποδείξεις τους οι μαθητές έσκαψαν και πήραν  χώμα για να κάνουμε ανάλυση εδάφους.

Ο κ. Ευαγγελινός Δημήτρης μίλησε  στα παιδιά για την  εργασία που θα κάνανε και  είναι η πρώτη που πρέπει να γίνει ώστε να διαπιστώσουν τα βασικά στοιχεία του εδάφους ώστε να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις. Δηλαδή να εξετάσουν αν οι ελιές μας έχουν τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται.

Πρώτα έγινε ένα «Ζ» με τους μαθητές  ανάμεσα από τα δέντρα και περίπου στην κόμη των δέντρων σκάψανε σε βάθος 30 εκατοστών και πήρανε χώμα από 5 σημεία. Το τοποθετήσανε σε σακούλα για να το πάμε  στο εργαστήριο να το ελέγξουν.

Στην συνέχεια φυτέψανε τις ελιές του μνημονίου συνεργασίας με την ευχή να ριζώσουν και τα δυο!!

Ακολούθησε η επίσκεψη στο εργαστήριο.

Ο κ. Ιωσηφίδης Ιωσήφ τους περίμενε και με το επικοινωνιακό του χαρακτήρα κέρδισε τα παιδιά που συμμετείχαν ενεργά σε όλη την διαδικασία της ανάλυσης του εδάφους. Στο τέλος της διαδικασίας η ανάλυση έδειξε ότι τα δέντρα μας είναι «πεινασμένα» και θα χρειαστεί να τα ταΐσουν.

Η βιωματική προσέγγιση του θέματος ενθουσίασε τους μαθητές που πρώτη τους φορά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την θρέψη των ελιών.

Ανανεώση του ραντεβού  για την επόμενη εβδομάδα για να επιλέξουν το «φαγητό» που θα δώσουν ….

Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου  olynthos-school.gr

Βιοκαλλιεργητές Ολύνθου, σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τα τόσο ενδιαφέροντα που μας μαθαίνετε!!!