Δράσεις και εκδηλώσεις του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 29 Ιουνίου από το Δ.Ι.Ε.Κ. Κασσάνδρας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Ν. Χαλκιδικής κ, Ιγγλέζη Κατερίνα, Ο Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδης Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Κυρίτσης, Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κασσάνδρας κ. Φτίκας Αλκιβιάδης, και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας.

Στην εκδήλωση επιχειρήθηκε το «άνοιγμα» στην τοπική και στην ευρύτερη κοινωνία, παρουσιάστηκε το έργο  και τα projects του Δ.Ι.Ε.Κ., η νέα ποιητική Συλλογή του Τριαντάφυλλου Σερμέτη ‘’Άπειρος Κύκλος’’ (Εκδ.Νησίδες), μοιράστηκαν αντίτυπα του βιβλίου στους κρατούμενους σπουδαστές και ακολούθησε συναυλία με τον Βασίλη Πρατσινάκη (τραγούδι), τον Αντώνη Κουμανδράκη (κιθάρα) και το Γιώργο Φακαλή (μπουζούκι), οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση. Η ομιλία του κρατούμενου γερμανικής εθνικότητας κατέδειξε προβλήματα της εκπαίδευσης στις φυλακές.

Η συγκλονιστική ομιλία του Ε. Τσαβδάρη συγκίνησε και «άγγιξε» το κοινό, ενώ η στεντόρεια φωνή ενός Πακιστανού κρατούμενου που ερμήνευσε ένα τραγούδι χωρίς μουσική, από τη χώρα του, μας εξέπληξε όλους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΕΡΤ3 και την ευγενική χορηγία του γνωστού ομίλου ξενοδοχείων Sani Resort και της Σχολής καταδύσεων-θαλάσσιων σπορ και εκδρομών με σκάφος,  Dive Greece με έδρα τη Νέα Σκιώνη.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους συντελεστές και υποστηρικτές της εκδήλωσης.