ΕΦΚΑ: e-υπηρεσίες για μείωση άνω του 50% στις συναλλαγές σε υποκαταστήματα

«Ο μετασχηματισμός του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε έναν σύγχρονο οργανισμό περνάει μέσα από την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, μία αξιοποίηση η οποία ήταν ξεχασμένη από την προηγούμενη διοίκηση» δήλωσε ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, μιλώντας στο 26ο τακτικό εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Ο κ. Χάλαρης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι το όραμα της νέας διοίκησης είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης των ασφαλισμένων στο δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό σύστημα ασφάλισης, «που θα το πετύχουμε με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και, ταυτόχρονα, με τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινής εργασίας».

Όπως είπε, έχει εξασφαλιστεί η αγορά 6.000 καινούργιων PC στην επόμενη τριετία. «Επίσης, έχουμε προχωρήσει στην αξιοποίηση του συστήματος προσωπικού, ώστε να αυτοματοποιήσουμε τη διαδικασία των αδειών και προωθούμε την εισαγωγή καινούριου συστήματος διαχείρισης εγγράφων από την 1η Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, σχεδιάζουμε τη μεγάλη αλλαγή που θα αφορά την ηλεκτρονική απονομή των συντάξεων και, ταυτόχρονα, προωθούμε ηλεκτρονικές διαδικασίες για τη χορήγηση βεβαιώσεων, ενημερότητας κτλ» τόνισε ο κ. Χάλαρης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί πάνω από 50% η ανάγκη συναλλαγής των ασφαλισμένων μέσα στο υποκατάστημα και να αντικατασταθεί με ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

 «Επιδιώκουμε τη συνεργασία, θέλουμε να αρθούν αδικίες του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε ένα σύστημα και έναν μηχανισμό αξιοκρατίας» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑΜ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος.