Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας και το Κέντρο Τέχνης “ΣΥΝΘΕΣΗ – ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ” συνδιοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης για το έργο του συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ” και “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, στην προβλήτα των Ν. Μουδανιών την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

Εκ μέρους του Δήμου χαιρέτισε την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σαρόγλου, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση και από τον Δήμο μας για τους Εθελοντές δότες μυελού των οστών από την κα Χριστίνα Μαργωμένου, τοπική σύμβουλο των Ν. Μουδανιών και μέλος της τριμελούς επιτροπής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλυσίδα Ζωής», που ασχολείται, επίσης, και με την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Ο Δήμος έχει συνάψει, από το 2020, σύμφωνο συνεργασίας με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να ενημερώνονται αλλά και συμπληρώνουν την αίτηση εθελοντή δότη μυελού των οστών καλώντας μας στο 23733 50233.

Επίσης, ο σύλλογος “ΕΛΠΙΔΑ” βράβευσε  ανθρώπους που βοήθησαν σημαντικά με τον τρόπο τους το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» τα τελευταία 20 χρόνια. 

Περίπου 50 νέες και νέοι (από 18 έως 45) συμπλήρωσαν την αίτηση εθελοντή δότη και έστειλαν μήνυμα ζωής. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές η εγγραφή του Αντώνη Φωτιάδη, που εξαιτίας της περιπέτειας υγείας που έζησε ο ίδιος σε παιδική ηλικία, οι γονείς του ξεκίνησαν όλη αυτή την προσπάθεια. Άξιος συνεχιστής της προσπάθειας, ένα παιδί με ευαισθησίες που με τη σειρά του θέλησε να στείλει μήνυμα ελπίδας, μήνυμα ζωής!

➡️Μουσική και τραγούδια έπαιξαν παλιοί και νέοι μαθητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.